Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

ΕΝΑ ΘΕΪΚΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΕΚΟ,

ΥΛΙΚΑ :  1 πακέτο φύλλο κρούστας (για γλυκά), 1 κούπα τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό,  1 λίτρο φρέσκο γάλα, 4 αυγά, 3 κουταλιές ή 50 γρ.
Το Θεϊκό, μόλις βγήκε από το φούρνο !
φρέσκο βούτυρο Κερκύρας ή αγελαδινό, ½ κούπα ζάχαρη, 3 βανίλιες, 2 κουτ. Σούπας ξύσμα πορτοκαλιού.                              
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ : 3 κούπες νερό, 3 κούπες ζάχαρη, 1 βανίλια, χυμό μισού λεμονιού κα ξύσμα λεμονιού,  κανέλλα ξύλο.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πρώτα από όλα κάνουμε, ως συνήθως, το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός λεμονιού, σε κατσαρόλα και από το σημείο βρασμού μετράμε 8 λεπτά περίπου.  
Αποσύρουμε και ρίχνουμε το χυμό λεμόνι.  Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει μακριά από τη φωτιά.                                                    
Η επόμενη κίνηση μας είναι  να πάμε να κάνουμε την κρέμα.                                                                                               Το μυστικό μιας αφράτης κρέμας είναι οπωσδήποτε να χτυπήσουμε τα ασπράδια μαρέγκα σφιχτή και μετά χτυπώντας να προσθέτουμε τους κρόκους έναν - έναν.    
Το |Θεϊκό Γαλακτομπούρεκο, έτοιμο.
Απολαύστε το !!!
Τελειώνοντας με τα αυγά βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να ζεστάνει.                                                                                               Μετά από αυτό ρίχνουμε το σιμιγδάλι, σα βροχή, που σημαίνει όχι όλο μαζί αλλά «ψιχαλητό», ανακατεύοντας συνέχεια και με γρήγορες κινήσεις. Αφήνουμε τη κρέμα να δέσει, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα με ξύλινη σπάτουλα και αποσύρουμε όταν αρχίσει να κάνει φουσκάλες και όταν θα έχει πήξει.                                             
Τότε παίρνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τις βανίλιες τις 3 βανίλιες και μετά το βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε την κρέμα μας.
Σ’ αυτό το σημείο είναι η σειρά των ήδη χτυπημένων αυγών, τα οποία προσθέτουμε σιγά – σιγά και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να
Έχουμε και άλλο για όλους. Κοπιάστε !
ομογενοποιηθούν με την υπόλοιπη κρέμα.                                    

Η αφράτη και μυρωδάτη κρέμα μας είναι έτοιμη.                          
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ταψί που το αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο. Τώρα έρχεται η σειρά των φύλλων που τα απλώνουμε ένα – ένα και μετά τα αλείφουμε με ένα πινέλο, με το λιωμένο φρέσκο βούτυρο. Τα μισά φύλλα θα τα βάλουμε κάτω και τα μισά επάνω.     Μόλις τοποθετήσουμε και αλείψουμε τα κάτω φύλλα, ρίχνουμε μέσα στο ταψί όλη την κρέμα. Συνεχίζουμε την τοποθέτηση και άλειμμα των επάνω φύλλων.                                                                           
Για να γίνει πιο τραγανό το φύλλο, το καταβρέχουμε με λίγο νερό και το βάζουμε στο φούρνο στους 180ο για 40 – 50 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου