Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τώρα τελευταία δοκιμάζω την Παραδοσιακή Μεσσηνιακή κουζίνα και κάθε φορά που κάνω μια συνταγή, τόσο την εκτιμώ περισσότερο. Πολλοί κάνουν παραπλήσιες συνταγές. Εμείς εδώ παρουσιάζουμε τις
πραγματικές Παραδοσιακές συνταγές της Μεσσηνίας !             Εσείς δεν έχετε παρά να τις φτιάξετε και να τις απολαύσετε !
ΥΛΙΚΑ : 4 μερίδες χοιρινό (καλύτερη επιτυχία θα έχουμε αν αφήσουμε και το δέρμα).  1 κιλό σπανάκια, 1 ματσάκι σέλινο, 1 καρότο, 1 ματσάκι μάραθο, 1 κουταλιά ψιλοκομμένη φλούδα ώριμου πορτοκαλιού, 
1 κουταλιά πελτέ, ½ της κούπας ελαιόλαδο Μάνης, αλάτι και πιπέρι.                                                                                        
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κρέας. Λιώνουμε τον πελτέ σε 2 κούπες νερό και τον προσθέτουμε μαζί με την
πορτοκαλόφλουδα το πίπερι στο κρέας. Το αλάτι πρέπει να το ρίξουμε προς το τέλος για να μη σφίξει το κρέας.  Όταν μισοβράσει το κρέας, ρίχνουμε τα λαχανικά. Σβήνουμε το φαγητό όταν μείνει με το λάδι του. 
ΣΗΜ. Μη ρίξετε άλλο νερό αφού τα λαχανικά θα βγάλουν τα δικά τους υγρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου