Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΓΙΑΝΑΣ ΜΕ ΠΑΣΤΟ

                              
                                                                                       
Στο τηγάνι, πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά
Στα πλαίσια των παραδοσιακών  Μεσσηνιακών γεύσεων, σήμερα σας παρουσιάζουμε ένα φαγητό που τρωγόταν και τρώγεται όχι μόνο στη Μεσσηνία, αλλά είναι γνωστό σχεδόν σε όλη την Ελλάδα ως Στραπατσάδα. Ο Καγιανάς είναι ομελέτα με φρέσκια ντομάτα και αυγά,  με τη συνοδεία παστού ή κατά τους Μανιάτες σύγκλινο και τυρί φέτα. 
Εύκολο, γρήγορο και νόστιμο καλοκαιρινό πιάτο, εκτός και γίνει....τον καλοκαιρινό Νοέμβρη !                                          

ΥΛΙΚΑ : 4-5 φρέσκιες ώριμες ντομάτες, 2-3 αυγά, 3-4 κομματάκια παστό, 3-4 κομμάτια τυρί φέτα, 4 κομμάτια λιαστή ντομάτα και ελαιόλαδο Καλαμάτας, πάντα Κορωνέϊκη Ποκιλία. Προαιρετικά μπορείτε να τρίψετε και καρότο.                                                                             
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Τρίβουμε στον τρίφτη φρέσκια ντομάτα, αφού προηγουμένως τη έχουμε αποφλιώσει να την και την έχουμε
Στο πιάτο, έτοιμος ο Καγιανάς
ψιλοκόψει. Τη ρίχνουμε στο τηγάνι, όπου έχουμε βάλει το ελαιόλαδο να ζεσταίνεται.
Αφού απορροφήσει τα περισσότερα υγρά της η ντομάτα, ρίχνουμε κομμάτια από το παστό και το τυρί. Παίρνουν αυτά μερικές βράσεις και μετά χτυπάμε τα αυγά, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε ελαφρά και σβήνουμε τη φωτιά.

 
Αν δεν σας αρέσει η πικάντικη γεύση, μην αλατοπιπερώστε.
Το τυρί είναι αλμυρό και το παστό πικάντικο.
 

Καλή σας απόλαυση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου