Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΠΕΡΟ, ΕΝΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΟ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΕΥΣΗ !

Το Πορτοκαλοπίπερο, είναι μια λέξη που κατά τύχη άκουσα πριν 10 ημέρες περίπου. Φρόντισα να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτό το μπαχαρικό που συνιστά ολοκληρωμένη πρόταση για τα φαγητά μας.     
                                                                                      
Το πορτοκαλοπίπερο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κυρίως στο χοιρινό κρέας, που το πορτοκάλι του ταιριάζει αρκετά, το μοσχάρι, ακόμα και στο αρνί και κατσίκι. Δεν θα παραλείψουμε και τα πουλερικά. Μπορείτε ακόμη να το βάλετε και σε ένα αυγό τηγανητό μάτι, ακόμα και στην ομελέτα.     
Πορτοκαλοπίπερο

Μπορείτε να βάλετε ένα πλήρες πορτοκαλοπίπερο και να ξεχάσετε οποιαδήποτε άλλα μπαχαρικά. Μπορείτε όμως να το συνδυάσετε με κανέλα, με καπνιστή πάπρικα που δίνει ένα υπέροχο συνδυασμό, επίσης με τριμμένο θυμάρι, ρίγανη, επίσης γλυκιά και καυτερή πάπρικα.
Έτσι σας δίνετε η δυνατότητα να έχετε ένα πλήρες μπαχαρικό με κυρίαρχη γεύση και το άρωμα του πορτοκαλιού.                               Τέλος, να σημειώσουμε ότι η χώρα προέλευσης είναι το Βιετνάμ, γι’ αυτό το λόγο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στην Κινέζικη κουζίνα.    

Πως θα το φτιάξετε. Όταν τρώτε ένα ή περισσότερα πορτοκάλια, τα φλούδια βγάλτε τα έξω στον ήλιο, για να ξεραθούν. Αφού συγκεντρώσετε την κατάλληλο ποσότητα με φλούδες πορτοκαλιών και ξεραθούν, τα κόβετε σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνετε σε ένα μπλέντερ να τα κάνετε σκόνη.

Στη συνέχεια ρίχνετε το πιπέρι, και όλα ή μερικά από τα πιο πάνω μπαχαρικά που εσείς θα επιλέξετε, τα ανακατεύετε για μια ακόμη φορά στο μπλέντερ και το πορτοκαλοπίπερο σας είναι έτοιμο. Χρησιμοποιείστε το στα ψητά σας και όχι μόνο. Εγώ το χρησιμοποίησα στο φαγητό «Χοιρινό στη λαδόκολλα».
Ήταν τρέλα ! ! !                                                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου