Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΜΟΣΧΑΡΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΠΑΤΕΣ

Μια γνήσια παραδοσιακή Μεσσηνιακή συνταγή με κύριο συστατικό το μοσχάρι και "παρτενέρ" την πατάτα μου έδωσε μια κυρία από τη Μεσσηνιακή ύπαιθρο, παρουσιάζουμε σήμερα.        
Μερικά από τα βασικά υλικά
Την παρουσιάζουμε, αφού προηγουμένως την παρασκευάσαμε, τη δοκιμάσαμε, μας άρεσε, ήταν διαφορετική και φυσικά σας την προτείνουμε. 
Απολαύστε την ! ! !
ΥΛΙΚΑ : 1 κιλό μοσχάρι, 1 πράσο, ελαιόλαδο Καλαμάτας, 2-3 σκελίδες σκόρδα, 1 κιλό πατάτες, αλάτι, πιπέρι, 2 λεμόνια.                                                                                                ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Κόβουμε το μοσχάρι μας σε φέτες, βάζουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο Καλαμάτας  και όταν κάψει  σωτάρουμε το κρέας. Δεν πρέπει να το τρυπήσουμε με το πιρούνι  γιατί δεν πρέπει χάσει τα υγρά του.                                                                     
Αφού σοταριστεί το βάζουμε στην κατσαρόλα,  στο ίδιο ελαιόλαδο σοτάρουμε  και  το πράσο και τα σκόρδα μαζί,  προσθέτουμε χλιαρό
Το πιάτο είναι έτοιμο !
νερό και  αφήνουμε το φαγητό να βράσει. Εάν θέλουμε το φαγητό πικάντικο, κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις περνάμε και αυτές από το τηγάνι. Όταν το κρέας βράσει, θα πρέπει να έχει αρκετό  ζουμάκι ώστε να  προσθέσουμε τις πατάτες για να τις αφήσουμε να βράσουν λίγα λεπτά.                                   Μόλις βράσουν και οι πατάτες, σβήνουμε το φαγητό με το χυμό των 2 λεμονιών  και  το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Το φαγητό μας είναι έτοιμο και καλή σας απόλαυση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου