ΚΙΜΑΔΕΣ

Τα Σμυρνέϊκα Σουτζουκάκια, είναι από τα πιο δημοφιλή φαγητά της Σμυρνέϊκης κουζίνας, ιδιαιτέρως νόστιμα που όταν γίνονται
με την αυθεντική συνταγή, λογικό είναι, να είναι κάτι παραπάνω από νόστιμο.
Είχα πολύ καιρό να φτιάξω αυτή τη συνταγή και σήμερα ανοίγοντας το ψυγείο είδα κιμά και σκέφτηκα ότι αυτός ο κιμάς πρέπει να γίνει Σουτζουκάκια Σμυρνέϊκα, "όπερ και εγένετο".
Ένα φαγητό που πραγματικά με δικαίωσε αφού τη νοστιμιά του, σπάνια την απολαμβάνεις.
ΥΛΙΚΑ. 700 γρ. κιμάς, 2-3 σκελίδες πολτοποιημένο σκόρδο, μισό
Η σάλτσα μόλις άρχισε να βράζει
φλυτζάνι τσαγιού τριμμένη φρυγανιά ή ξερό ψωμί, λίγη φρέσκια ρίγανη, μισό κουταλάκι κύμινο, ειδικό μείγμα μπαχαρικού κατάλληλο για σουτζουκάκια,  4 κουταλιές αγνό παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας, λίγη καυτερή πιπεριά ή λίγο μπούκουβο, αλάτι (κατά προτίμηση χοντρό θαλασσινό), 1/4 φλυτζανιού κόκκινο κρασί
ΥΛΙΚΑ για τη σάλτσα. 2 κούπες τσαγιού ντομάτες ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες, δύο κουταλιές του γλυκού πελτέ, αλάτι, πιπέρι και μια ιδέα κανέλλα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ. Σε μια λεκάνη βάζουμε το κιμά και όλα τα υλικά εκτός από το κρασί και τα ζυμώνουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν και τα αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.     Στη συνέχεια τα πλάθουμε σε κυλινδρικό σχήμα και στο μεταξύ ετοιμάζουμε το τηγάνι που θα μαγειρευτούν τα σουτζουκάκια.    
Έτοιμα τα σουτζουκάκια
 Αν τα θέλετε πολύ βαριά, τότε θα βάλετε στο τηγάνι να τα προτηγανίσετε, αν τα θέλετε πιο ελαφρά θα βάλετε στο τηγάνι λίγο νερό μαζί με το αγνό παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας και τον ντοματοπολτό μαζί με τον διαλυμένο πελτέ και το αλατοπίπερο, μαζί με την κανέλλα και τη φρέσκια ρήγανη, το μπούκοβο και το ειδικό μπαχαρικό μίγμα για σουτζουκάκια. Μόλις αρχίσει να βράζει η σάλτσα τότε, βάζουμε και τα σουτζουκάκια και σε 15 περίπου λεπτά της ώρας, τα σουτζουκάκια μας θα είναι έτοιμα για να σας δώσουν αυτήν την εκπληκτική γεύση σε ένα υπέροχο γεύμα που θα συνοδεύεται από ρύζι, πουρέ ή πατάτες τηγανητές και φυσικά ένα ωραίο κόκκινο κρασί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου