Κυριακή 29 Μαΐου 2016

ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ

Σήμερα είπαμε να κάνουμε μια ξεχωριστή συνταγή, ιδιαίτερης και
ξεχωριστής νοστιμιάς που σίγουρα τόσο νόστιμο σουβλάκι δεν έχετε φάει ποτέ. Ας δούμε όμως βήμα – βήμα τι κάνουμε για να ετοιμάσουμε αυτό το υπέροχο, φαγητό ; μεζέ ; πείτε το όπως θέλετε.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ.
4-5 Μεγάλα κρεμμύδια,                     5-6 σκελίδες σκόρδα,           
ένα ματσάκι φρέσκια ρίγανη,                      αρκετό αλάτι και πιπέρι  
λίγο μπούκοβο                                           6 γινωμένες ντομάτες                  
ΕΚΤΕΛΕΣΗ  ΜΑΡΙΝΑΔΑΣ                                                                     Κόβουμε  σε μικρά κομματάκια τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, τα βάζουμε σε ένα μπώλ. Στη συνέχεια κόβουμε επίσης σε μικρά κομμάτια τις ντομάτες  και μετά ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα και τα ανακατεύουμε με τις ντομάτες. 
             
     
   SAOUTIS  INSURANCE    42 ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

                   ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ
                        ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ,                                                    ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΝΑ
                 ΑΠΟ  190 € ΤΟ 6ΜΗΝΟ

  ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ 42 (Ισόγειο) ΚΑΛΑΜΑΤΑ
  Τηλ. 2721 300351, Κιν. 6977 172 942
 E-mail:agsaouti @gmail.com                                 

Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα ταψί ή σε οποιοδήποτε άλλο σκεύος τα κομμάτια του χοιρινού, και τα σκεπάζουμε με το μείγμα της μαρινάδας που μόλις φτιάξαμε.
Το αλάτι επειδή έχει την ιδιότητα να υγροποιεί τη ντομάτα, όλες οι ουσίες του μείγματος απορροφούνται από το κρέας, με αποτέλεσμα όχι μόνο όταν το τρώμε, αλλά και όταν το ψήνουμε, οι μυρωδιές που βγάζει να είναι κάτι το εκπληκτικό !                                                      
Το σκεύος που θα έχουμε χοιρινό με τη μαρινάδα, θα το τοποθετήσουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί περίπου για 24 ώρες. 
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ.
Χοιρινό κρέας, κομμένα στο μέγεθος του σουβλακιού,               
ντομάτα κομμένη σε κομμάτια,                  Πιπεριές πράσινες            πιπεριές κίτρινες                                       Πιπεριές κόκκινες       
2-3 κρεμμύδια                                           καλαμάκια για το σουβλάκι.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ.   Αφού περάσει το 24ωρο περίπου, βγάζουμε το σκεύος από το ψυγείο, τινάζουμε τη μαρινάδα από το κρέας και παίρνουμε το καλαμάκι και περνάμε κατά σειρά πρώτα ένα κομμάτι χοιρινού, μετά ένα κομμάτι ντομάτας, μετά ένα κομμάτι κρεμμύδι μετά ένα κομμάτι πράσινη πιπεριά, μετά με την ίδια σειρά πάλι θα περάσουμε όλα τα υλικά, αλλά το επόμενο κομμάτι της πιπεριάς θα είναι το κίτρινο, στο άλλο κομμάτι η πιπεριά θα είναι η κόκκινη κ.ο.κ. 

Μπορείτε να το συνοδεύσετε με πατάτες τηγανητές. Εγώ το συνόδευσα με πατάτες "τηγανητές" στο φούρνο, και έβαλε και λίγες μελιτζάνες κομμένες φέτες, από τον κήπο μου.

Στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει τη φωτιά με τα κάρβουνα και τοποθετούμε τα καλαμάκια μας. επάνω για ψήσιμο.
Το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό ! η γειτονιά θα μοσχοβολίσει από το άρωμα αυτού του σουβλακιού και όταν θα καθίσετε μόνοι ή με τους καλεσμένους σας, τότε θα έχετε την εκπληκτικότατη νοστιμιά.
Το πιο νόστιμο σουβλάκι που έχετε φάει ποτέ, είναι ήδη στο πιάτο σας.
ΑΠΟΛΑΥΤΕ ΤΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου