Τρίτη 17 Μαΐου 2016

ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ ΚΑΣΙΚΙΣΙΑ ΡΗΓΑΝΑΗ

Από το Πάσχα περίσσεψε μια μικρή συκωταριά και επειδή η φρέσκια ρίγανη που έχω στο μπαλκόνι μου έχει φουντώσει σκέφθηκα να κάνω μια συνταγή με
βάση αυτά τα δύο υλικά. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό, η νοστιμιά αυτού του φαγητού ήταν ανεπανάληπτη.  Και εσείς μπορείτε να απολαύσετε μια τέτοια νοστιμιά, δείτε όμως πως.
ΥΛΙΚΑ : Μια κατσικίσια συκωταριά,                  1 ματσάκι ρίγανη φρέσκια,                1 ποτήρι λευκό κρασί,                          4-6  κουταλιές ή χυμό δύο                     μεσαίων λεμονιών,                                ελαιόλαδο  Καλαμάτας                         αλάτι και λεμονοπίπερο.                                           
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Με ένα ψαλίδι κόβουμε τη συκωταριά με μικρά κομμάτια.    Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε ένα ποτήρι κρασιού λίγο ελαιόλαδο Καλαμάτας, ώστε αφού ζεσταθεί,  να σοτάρουμε τα  κομμάτια της συκωταριάς. 
                      
Αφού τα σοτάρουμε, ρίχνουμε λίγο νερό, τόσο όσο χρειαστεί 
μέχρι να βράσει η συκωταριά μας.       Μόλις μαγειρευτεί η συκωταριά, τη σβήνουμε πρώτα με το χυμό 
του λεμονιού  και μετά με το κρασί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φρέσκια ρίγανη, το αλάτι, και το 
 λεμονοπίπερο.     
 Τέλος, αφήνουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για να δέσει η σάλτσα.   Όσοι θέλετε και σας αρέσει αυτό ο φαγητό να γίνει πιο πικάντικο
μπορείτε να βάλετε λίγο μπούκοβο. 
                     
Καλή σας απόλαυση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου