Σάββατο 14 Μαΐου 2016

ΓΑΒΡΟΣ ΦΙΛΕΤΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Γαύρο τηγανητό, έχουμε φάει, γαύρο ψητό, όπως επίσης  και
γαύρο ξιδάτο. Γαύρο φιλεταρισμένο με κρεμμύδι και ντομάτα, δεν 
είχαμε φάει. Φάγαμε και ήταν κάτι ξεχωριστό γι’ αυτό σας το
προτείνουμε και σε σας. Είναι εύκολο, γρήγορο και πολύ απλό με
λίγα απαραίτητα υλικά                                                                     
Πως θα τον κάνετε ; Δείτε το. 

ΥΛΙΚΑ : 1 κιλό γαύρο, 2-3 μεγάλα κρεμμύδια, 2-3 μεγάλες   
ντομάτες, ελαιόλαδο Καλαμάτας, μαϊντανό, 2 σκελίδες σκόρδο,
αλάτι και πιπέρι. 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Κατ’ αρχήν φιλετάρουμε το γαύρο όπως παρακάτω.   
Κόβουμε το κεφάλι και βγάζουμε τα εντόσθια. Πιάνουμε το κεντρικό
κόκκαλο το τραβάμε προς τα κάτω και βγαίνει όλο μαζί με την ουρά
του ψαριού. Όσοι δεν το έχετε κάνει, είναι πολύ εύκολο και
γρήγορο. 

Στη συνέχεια κόβουμε σε ροδέλες και τα κρεμμύδια και τις
ντομάτες. Τοποθετούμε σε ένα ταψί πρώτα τα κρεμμύδια, από
πάνω από τις ροδέλες των κρεμμυδιών τοποθετούμε τις ροδέλες
της ντομάτας και πάνω από τη ντομάτα βάζουμε τα φιλέτα του
γαύρου.

Στο ταψί ρίχνουμε λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τη ψιλοκομμένη
σκελίδα του σκόρδου. Επίσης, ρίχνουμε λίγο νερό, το ελαιόλαδο
Καλαμάτας και από πάνω ρίχνουμε ψιλοκομμένο το μαϊντανό.         
Τέλος, το βάζουμε στο φούρνο στους 180ο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου