Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

ΚΑΤΣΙΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ (Συνταγή Σίφνου)

Το Πάσχα φέτος είχε χρώμα ΣΙΦΝΟΥ. Ανήμερα το Πάσχα είχαμε τη γνωστή συνταγή ΜΑΣΤΕΛΟ και τη Δευτέρα του Πάσχα έκανα μια νέα (για μένα) παραδοσιακή Συνταγή Σίφνου.                                        
Το κατσικάκι έτοιμο 
Ας δούμε όμως τη συνταγή βήμα προς βήμα όπως την κάναμε με τους Σιφνιούς καλεσμένους μου.                                                   ΥΛΙΚΑ : 2 Κιλά κατσίκι, μακαρόνια Νο 5,                       
6 σκελίδες σκόρδο, φρέσκια ρίγανη,                                        1-2 λεμόνια, αλάτι, πιπέρι,                                         Μανούρα Σίφνου τριμένη,          και μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο Καλαμάτας.      
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε τις μερίδες του κατσικιού, όπως επίσης και τις σκελίδες του σκόρδου για να σοταρίστουν.
Αφού σοταριστούν ρίχνουμε τη ρίγανη και το πιπέρι. Βάζουμε μέσα το ανάλογο νερό και το αφήνουμε να βράσει για περίπου μια ώρα.             Όταν ετοιμαστεί το κρέας, τότε ρίχνουμε το αλάτι (για να μη σφίξει το κρέας) και το χυμό του λεμονιού. Τέλος φροντίζουμε να υπάρχει αρκετό ζουμί (σάλτσα).
Παράλληλα έχουμε βάλει σε μια άλλη κατσαρόλα νερό για να βράσουν
Το τυρί της Σίφνου Μανούρα
τα μακαρόνια. Όταν βράσουν τα μακαρόνια, αφού τα στραγγίσουμε σε ένα σουρωτήρι, βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα τους, και μένει η σάλτσα, μέσα στην οποία ρίχνουμε τα μακαρόνια. Τα ανακατεύουμε μέχρι να πιούν την σάλτσα.

Βγάζουμε τα μακαρόνια από τη σάλτσα και τα σερβίρουμε στα πιάτα. Πάνω από τα μακαρόνια ρίχνουμε τριμμένη Μανούρα (ένα υπέροχο, γευστικότατο  τυρί Σίφνου, το οποίο δεν πρέπει να μπερδεύομαι με το γνωστό τυρί μανούρι). Φυσικά τότε τοποθετούμε και το κατσίκι.    Η συνταγή αυτή είναι τόσο νόστιμη που πραγματικά δεν περιμέναμε να έχει τόση νοστιμιά.
Φτιάξτε το, σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα.                                          
Καλή σας απόλαυση !








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου