Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ



SAOUTIS  INSURANCE
42 ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ                                     
  ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ 42 (Ισόγειο) ΚΑΛΑΜΑΤΑ
  Τηλ. 2721 300351, Κιν. 6977 172 942
   E-mail : agsaouti@gmail.com
  
ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ &
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
            ΜΑΖΙ ΣΕ ΕΝΑ         
Από 190 €  για 4μελή οικογένεια
·         Ασφάλιση  Αυτοκινήτου                
       με τις ποιοτικότερες Ασφαλιστικές   και τα φθηνότερα Ασφάλιστρα.


Αυτό το φαγητό, κυριολεκτικά είναι άπαιχτο. Το βρήκα σε κάποιες πολύ παλιές σημειώσεις συγγενικού προσώπου και όταν το διάβασα, χωρίς δεύτερη σκέψη είπα θα το φτιάξω. Και το έφτιαξα !                  
Το υπέροχο πιάτο μελιτζάνας γιαουρτλού
Ήμουν τυχερός που έφαγα ένα τέτοιο φαγητό με ξεχωριστές γεύσεις που η μια συμπλήρωνε την άλλη και το τελικό αποτέλεσμα ήταν,      ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΝΟΣΤΙΜΙΑ ! ! ! Όπως επίσης και χάρμα οφθαλμού, αφού δεν ήταν υπέροχο στη γεύση, αλλά και στο μάτι  !  Δείτε τι έκανα για να απολαύσω αυτό το πεντανόστιμο φαγάκι.

ΥΛΙΚΑ : 2 μελιτζάνες φλάσκες,                                                               2 πατάτες,    ένα χοντρό κολοκύθι,                                                       2 μανιτάρια,                                                                                           λίγο αγνό παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας,                                            
λίγη πάπρικα καπνιστή,                                                                          και τέλος, ένα κεσεδάκι γιαούρτι. 
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ.  1 Κρεμμύδι μέτριο,
2 σκελίδεσκόρδο,                                                                               ½ ματσάκι μαϊντανό,                                                                            1 μανιτάρι,       
1 κουτ. του γλυκού πελτέ ντομάτας,                                            
ένα ποτήρι του κρασιού χυμό ντομάτας,                                               
1 μικρή γινομένη ντομάτα,                                                                         Αλάτι και πορτοκαλοπίπερο,                               
λίγο μπούκοβο και 4 κόκκους μπαχάρι,
ένα ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο Καλαμάτας για το τηγάνι,         
και λίγο κρασί κόκκινο. 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ. Κατ’ αρχήν κόβουμε τις μελιτζάνες, τις πατάτες, και το κολοκύθι σε ροδέλες, το ίδιο κάνουμε και με τα μανιτάρια. Στη συνέχεια βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και τα σοτάρουμε όλα.
 Κόβουμε τις μελιτζάνες, τις πατάτες και το κολοκύθι,  που μας έχουν περισσέψει σε μικρά κομμάτια και ακόμη μια πατάτα σε σχήμα «τηγανητής πατάτας».
Μόλις βγάλαμε το ταψί από το φούρνο
Όταν βγουν από το τηγάνι τα στρώνουμε σε ένα ταψί, αφού προηγουμένως το έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.   Τέλος, στο ταψί ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και λίγο νερό.                      
Η επόμενη κίνησή μας είναι να έχουμε προθερμάνει το φούρνο και να βάλουμε το ταψί μέσα. Ανάλογα με το φούρνο θα χρειαστεί λίγο περισσότερο από 30 – 45 λεπτά της ώρας. 
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΑΛΤΣΑΣ.   Σοτάρουμε τα σκόρδα και τα κρεμμύδια, μετά από αυτό έχουμε λιώσει τον πελτέ σε ένα φλιτζάνι νερό και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι που σοτάρουμε τα σκορδοκρέμμυδα. Μετά από αυτό ρίχνουμε και τον τοματοχυμό και τη ντομάτα που την έχουμε ψιλοκόψει. Ρίχνουμε επίσης το αλάτι, το πορτοκαλοπίπερο, τους κόκκους μπαχάρι, το μανιτάρι ψιλοκομμένο και λίγο μπούκοβο.   Τα αφήνουμε να βράσουν και όταν δούμε ότι έχουν βράσει και η σάλτσα να είναι αρκετά πηχτή, λίγο πριν τη σβήνουμε με το κρασί, την αφήνουμε να εξατμισθεί το οινόπνευμα και  τα βγάζουμε από τη φωτιά.
Παράλληλα έχουμε βγάλει το ταψί από το φούρνο και αφού τοποθετήσουμε από κάτω τη μελιτζάνα, από πάνω την πατάτα και από πάνω το μανιτάρι. Πάνω από το μανιτάρι βάζουμε μια κουταλιά γιαούρτι και μετά ρίχνουμε τη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει.                   
Τέλος, πάνω από τη σάλτσα ρίχνουμε λίγη καπνιστή πάπρικα.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο                                                                                  ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ !!!
   


                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου