Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ

Προ ημερών στα χέρια μου βρέθηκαν κάποιες ντομάτες βιολογικές με ένα υπέροχο αληθινό άρωμα ντομάτας  τύπου «χονροκατσαρή Αποφάσισα να κρατήσω μερικές μόνο να τις φάω σαλάτα, τις πόλοιπες σκέφθηκα να τις κάνω ντοματοκεφτέδες.   Δεν είχα ξανακάνει ποτέ μου
και αρχικά ήμουν λίγο διστακτικός, ως προς το τελικό αποτέλεσμα.   Το αποτέλεσμα όμως ήταν πάρα πολύ θετικό, αφού το μόνο για το οποίο λυπήθηκα ήταν που δεν έκανα διπλάσια ποσότητα.       
Δείτε όμως με κάθε λεπτομέρεια πως θα κάνετε τους πετυχημένους και νοστιμότατους ντοματοκεφτέδες.
ΥΛΙΚΑ :  5-6 ώριμες ξεφλουδισμένες Ντομάτες  κομμένες σε κυβάκια,
150-200 γραμμάρια ψιλοκομμένη φέτα,  
2 κρεμμύδι και 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένα,
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό,
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο φρέσκο,

1 κλαράκι φρέσκια ρίγανη, αλεύρι Φαρίνα, αλατοπίπερο, ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο (αν το θέλετε) για τηγάνισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :  Αφού ξεφλουδίσουμε τις ντομάτες, πετάμε όλους τους σπόρους και χρησιμοποιούμε τη «σάρκα» της ντομάτας, τις ψιλοκόβουμε σε μικρά κυβάκια, κατόπιν τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν για μισή ώρα, επειδή από μόνες τους δεν βγάζουν όλα τα υγρά τους, τις πιέζουμε (τις στύβουμε  με το χέρι) να βγάλουν τα υγρά τους. Μετά απ’ αυτό τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα άλλα υλικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Αφήνουμε το μείγμα να σφίξει για 10 λεπτά στο ψυγείο.
Βασική προϋπόθεση για να βγει ο κεφτές όσο πιο πολύ ώριμος πρέπει να στύψουμε όσο πιο καλά γίνεται τις ντομάτες, διαφορετικά τα υγρά θα βγουν στο τηγάνι και δεν θα μπορούν να τηγανιστούν. Επίσης το αλεύρι που ρίχνουμε να είναι τόσο όσο να μπορούμε να τους πλάσουμε, να δέσει ο χυλός. Ο δυόσμος, η ρίγανη κλπ να υπερισχύουν σε μυρωδιά, για να αναδείξουν το τελικό αποτέλεσμα.
Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι να κάψει καλά και πλάθουμε το μείγμα να το κάνουμε πλακέ (σαν τα μπιφτέκια) τηγανίζουμε τους κεφτέδες μας.                                                                                                       Όταν οι κεφτέδες τηγανίζονται, πρέπει να πάρουν ένα ξανθοκόκκινο χρώμα και τότε να τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Ο μεζές είναι έτοιμος και….
Σνοδευτε τον  είτε με κρασί, είτε με  τσίπουρο !

Καλή σας Απόλαση  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου