Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

ΛΙΟΚΑΥΤΟΣ ΓΑΒΡΟΣ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ !

Ήλθαν οι επισκέπτες μου του ΣαββατοΚύριακου και σκεφτόμουν τι συνταγή θα τους έκανα για να είχαν να λένε όταν θα φύγουν.
Ο φιλεταρισμένος γάβρος στη σχάρα για λιάσιμο
Αυτό που σκέφθηκα ήταν να πάρω 1 κιλό γαύρο και να τον έκανα λιόκαυτο !!!

Το γαύρο χθες Σάββατο τον φιλετάρισα, τον έβαλα σε μια σχάρα και από κάτω έβαλα ένα ταψί για να πέφτουν τα υγρά του γάυρου όσο  θα καιγόταν από τον καυτό Αυγουστιάτικο ήλιο. 
Στην ουσία έμεινε στον ήλιο 1 1/2 ημέρας και ο γαύρος ήταν έτοιμος, λιόκαυτος και τραγανός. Να σημειώσουμε ότι το γαύρο δεν τον έβαλα έτσι σκέτο στον ήλιο, γιατί σκέφτηκα ότι με τόση θερμοκρασία μπορεί και να μου χαλάσει. Για το λόγο αυτό σε όλα τα φιλεταρισμένα γαυράκια έριξα χοντρό αλάτι, και τότε τα έβαλα στη σχάρα. 
Σήμερα Κυριακή λοιπόν το μεσημέρι, τα έβγαλα από τον ήλιο, τα τίναξα να φύγουν τα κομμάτια του χοντρού αλατιού και τα έβαλα σε ένα πιάτο, έριξα μέσα και 5 κομμάτια λιαστής ντομάτας με το πεντανόστιμο λαδάκι τους και ξαφνικά προέκυψε ένας 
Ε-ΚΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟΣ ! Ουζομεζές που οι άντρες της παρέας λέγανε "αμάν τι μεζές είναι αυτός" ! ! !  Η μόνη διαφορά ήταν ότι η
Ο λιόκαφτος γάβρος με τη λιστή ντομάτα,
έτοιμοι για τη γαστρονομική απόλαυση της παρέας 
παρέα προτίμησε την Κρητικά Ρακί από το ούζο και τελειωμό δεν είχε. 

Το μόνο που μπορούμε αυτή τη στιγμή να σας προτείνουμε είναι πάρτε γαβράκι, ακολουθείστε τη διαδικασία που πιο πάνω περιγράφουμε και το μόνο που είναι σίγουρο, είναι ότι θα πιείτε και ένα ποτήρι στην υγειά μας, από τη νοστιμιά που μόλις έχετε απολαύσει ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου