Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΣΤΟ ΠΗΛΙΝΟ

Σήμερα έκανα ένα ακόμα παραδοσιακό φαγητό με βάση το χοιρινό. Το φαγητό αυτό προέρχεται από το Βόλο και φυσικά η νοστιμιά του είναι αφάνταστη. 
Δεν το προτείνω απλά, το θεωρώ σαν ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά που έχω φτιάξ
ει τα τελευταία χρόνια !!!
Πως όμως μπορείτε να το φτιάξετε όσο πιο απλά γίνεται αυτήν την υπέροχη νοστιμιά; ;
ΥΛΙΚΑ : 1 1/2 - 2 κιλά χοιρινό μπούτι, αλλά μπορείτε και σπάλα, κομμένο σε μικρά κομμάτια, 3 μανιτάρια νωπά, δύο αποφλιωμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες, 2 λιαστές ντομάτες,  μια κουταλιά πελτέ,   2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες, 1 πράσινη πιπεριά, ελαιόλαδο Καλαμάτας, 1 ποτήρι κόκκινο κρασί, μισό ματσάκι μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, 250 γρ. τυρί (κασέρι ή ρεγκάτο ή κεφαλοτύρι. 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένομε καλά το κρέας, του ρίχνουμε το φρεσκοκομμένο πιπέρι, και μέσα σε μια κατσαρόλα φαρδιά βάζουμε το ελαιόλαδο Καλαμάτας να ζεστάνει και τότε ρίχνουμε το κρέας να σοταριστεί. 
Βγάζουμε το κρέας και ρίχνουμε τα κρεμμύδια με τα μανιτάρια και την πράσινη πιπεριά να σοταριστούν και αυτά για λίγα λεπτά.
Στη συνέχεια ξαναρίχνουμε το σοταρισμένο, πλέον, κρέας μέσα στην κατσαρόλα και συγχρόνως ρίχνουμε τη ψιλοκομμένη ντομάτα, με το διαλυμμένο πελτέ για ένα 10λεπτο περίπου ίσα να γίνει η σάλτσα σε μέτρια φωτιά.
Η επόμενη ενέργειά μας, είναι να προσθέσουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του χοιρινού και το κρασί. 
Όλο αυτό, κρέας και σάλτσα το αφήνουμε να βράσει για 20-30  λεπτά μέχρι να διαπιστώσετε ότι το κρέας έχει σχεδόν βράσει και τότε έχουμε έτοιμη την πήλινη γάστρα, όπου ρίχνουμε μέσα όλο το φαγητό. 
Τότε κάνουμε τις δύο τελευταίες "πηνελιές, να ρίξουμε το μαϊντανό και από πάνω τα κυβάκια του τυριού που έχουμε κόψει, το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί και ολοκληρωθεί το βράσιμο του χοιρινού.
Το πολύ νόστιμο φαγάκι μας είναι πλέον έτοιμο να σερβιριστεί με πατάτες "τηγανιτές" ψημένες στο φούρνο, ή ρύζι, ή ακόμη και πουρέ. 
                        Καλή σας, απόλαυση ! ! ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου