Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΒΥΣΜΕΝΟ ΜΕ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ

Όταν κάνω μια συνταγή αυτοσχεδιάζοντας πάντα βγαίνει κάτι το εκπληκτικό. Σήμερα ευχαριστήθηκα τόπο πολύ ένα κοτόπουλο που
έφαγα, και ήταν τόσο νόστιμο που πολύ σύντομα θα το ξαναφτιάξω.
Το κοτόπουλο καλοψημένο είναι έτοιμο !
Εσείς δεν έχετε παρά να κάνετε τη δοκιμή σας, και αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα φάτε πεντανόστιμο φαγητό.
ΥΛΙΚΑ : (Για 2 άτομα) 2 μπούτια με τη σπάλα, κρεμμύδι και σκόρδο ψιλοκομμένα,   2 κ.φ. ελαιόλαδο, 1 κ.γ. βαλσαμικό ξύδι, αλάτι, μουστάρδα, όσοι το θέλουν ελαφρώς πικάντικο μπορούν να ρίξουν λίγο μπούκοβο, τέλος λίγη πάπρικα καπνιστή. Προαιρετικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 λιαστή ντομάτα.                                                                                   ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Βάζουμε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα για να βράσει. Μόλις αρχίζει να κοχλάζει αλλάζουμε το νερό και ρίχνουμε άλλο ζεστό νερό για να συνεχιστεί το βράσιμο.                                     Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σκόρδα, όπως και πολύ λίγο μπούκοβο (όσοι το προτιμούν ελαφρώς πικάντικο).    
Το αφήνουμε να βράσει καλά και ρίχνουμε τη μια κ.φ ελαιόλαδο. Το αλάτι το ρίχνουμε προς το τέλος για να μη σφίξει το κρέας, εν τω μεταξύ ρίχνουμε και λίγη μουστάρδα και να δώσει μια άλλη γεύση.                                                                                   
Λίγο πριν το κρέας βράσει καλά, ρίχνουμε το βαλσαμικό και το αφήνουμε λίγη ώρα μέχρι να βγάλει το οποιοδήποτε οινόπνευμα έχει.                                                                                          
Το αφήνουμε να βράσει τόσο, μέχρι να πήξει η σάλτσα, την οποία ρίχνουμε στο πιάτο πάνω στο κρέας, όπως επίσης και την υπόλοιπη 1.κ.φ ελαιόλαδο και τη λιαστή ντομάτα.                                        
Όταν τοποθετηθεί στο πιάτο, η τελευταία πινελιά είναι να ρίξουμε τη λίγη καπνιστή πάπρικα.

Δοκιμάστε το
Και…..καλή σας απόλαυση     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου