Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΟΥΖΟ

Υπήρχε περίπτωση τώρα το καλοκαίρι να μη γράψουμε κάποια συνταγή  σχετική με ΧΤΑΠΟΔΙ ; Δεν γινόταν !
Έτσι όταν ο φίλος μου ο ψαράς με πήρε στο τηλέφωνο, κατέβηκα στο λιμάνι της Καλαμάτας όπου είχε το ψαροκάϊκό του και 0πηγαίνοντας με ανυπομονησία μεγάλη, αφού δεν ήξερα τι μου
είχε φέρει, είδα να βγάζει ένα χταπόδι, μόνο που δεν τρλάθηκα. Μεγάλη υπόθεση το φρεσκότατο χταπόδι, αλλά η έκπληξή μου ήταν όταν πήρε το χταπόδι στα χέρια του βγήκε να το χτυπήσει και να το "γουλίσει" όπως μου είπε, ο ίδιος.
Έτσι σε λίγη ώρα μετά το χταπόδι ήταν έτσοιμο για να μαγειρευτεί. Πως θα το έκανα ; Αυτό θα το δείτε, μη βιάζεστε.
Χταπόδι, λοιπόν. Ένα "προϊόν" της θάλασσας με απίθανη γεύση. Ελάτε μαζί μας και ακολουθείστε μας.
                                            --..--
ΥΛΙΚΑ: 1 χταπόδι, 100 ml ούζο, ξύδι, φύλλο δάφνης, κόκκους πιπέρι, ελαιόλαδο, άνηθο, ντομάτα λιαστή.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βράζουμε το χταπόδι μαζί με το ξίδι, τη δάφνη, τους κόκκους πιπεριού και το νερό.
Όταν είναι έτοιμο, το μαρινάρουμε με ούζο και ελαιόλαδο, άνηθο και τη λιαστή
Χωρίς λιαστή ντομάτα δεν γινόταν
ντομάτα και το αφήνουμε 12 ώρες περίπου. Ψήνουμε στη σχάρα και σερβίρουμε περιχύνοντάς το με τη μαρινάδα.

Τώρα τι θέλετε να σας πούμε αν ήταν ωραίο ; 
......Δέν ήταν ωραίο, ήταν "κάτσε καλά "σε λέω" !!!!!!!

Απολαύστε το, θα με θυμηθείτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου