Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΟΥΖΟ

Σήμερα και πάλι αυτοσχεδίασα, έκανα ένα πιάτο που δεν περίμενα τόση νοστιμιά. Πήρα καλαμαράκια και κάποια λίγα ακόμη υλικά και
έκανα το πιο κάτω όχι 5νόστιμο, αλλά 10νόστιμο πιάτο !

ΥΛΙΚΑ : ½ κιλό καλαμαράκια, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια από το μπαλκόνι μου που φυτεύω, ένα ματσάκι μαϊντανό (επίσης από το μπαλκόνι μου), 1 λεμόνι (από τον κήπο μου), 2 σφηνάκια ούζο, λίγο ελαιόλαδο Καλαμάτας για το τηγάνι και αλάτι.                                                        ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Βάζω το ελαιόλαδο Καλαμάτας, το ζεσταίνω και ρίχνω τα καλαμαράκια να σοταριστούν και 5 λεπτά  μετά έριξα τα κρεμμυδάκια και αυτά να σοταριστούν με τα καλαμαράκια, τα οποία έβγαλαν τα υγρά τους και τα άφησα στη φωτιά μέχρι να πιούν τα υγρά τους και να μείνουν με το ελαιόλαδο.                                                               
Τότε, έριξα το χυμό ενός λεμονιού και σταδιακά έριχνα τα 2 σφηνάκια
ούζο. Μετά από λίγο η σάλτσα που είχε αρχίσει να διαγράφεται άρχισε να πήζει και τότε έβγαλα το σαγανάκι από τη φωτιά.                

Αυτό το φαγάκι, το τόσο γρήγορο και αυτοσχέδιο, ήταν ο καλύτερος Καλοκαιρινός μεζές που έχω φάει τώρα τελευταία.                                                
Σας το προτείνω δοκιμάστε το.  
                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου