Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΕΥΣΗ !!!

Η μπριζόλα είτε είναι χοιρινή, είτε είναι μοσχαρίσια, χρειάζεται την ανάλογη τεχνική στη μαρινάδα ώστε να γίνει κάτι διαφορετικό ! Να γίνει μια μπριζόλα που ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ να
Έτοιμη η γαστρονιμική μας απόλαυση
γλείφεται τα δάχτυλά σας και να λέτε "αμάν τι φαγητό είναι αυτό". Να παραμιλάτε από την εκπληκτική νοστιμιά και να θέλετε να την ξαναφάτε.

Σίγουρα κάποιοι από εσάς που είστε οι μερακλήδες, οι καλοφαγάδες, θα ανυπομονείτε να σας δώσω τη συνταγή και να αναψετε τα τάρβουνα Σάββατο ή Κυριακή.
Εγώ σας το προτείνω και σας προτρέπω. Πρόσφατα πήγα στο εστιατόριο ενός φίλου και του έφτιαξα 10 τέτοιες μπριζόλες και όσοι τις έφαγαν "παραμιλούσαν" από τη νοστιμιά αυτού του κρεατικού. Μου φαίνεται ότι θα πάω σε ένα εστιατόριο να την
Μόλις έχουν αρχίσει να ψήνονται
κάνω επαγγελματικά !

Ας δούμε όμως πως μπορείτε και εσείς να κάνετε αυτή την υπέροχη και ανεπανάληπτη νοστιμιά.
ΥΛΙΚΑ : Μπριζόλες ανάλογα πόσοι είστε και τι θέλετε χοιρινές ή μοσχαρίσιες. Σκόρδα και κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο, ντομάτες και μείγμα ειδικό για ψητά κρέατα που θα βρείτε στα μαγαζιά που πουλάνε μπαχαρικά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑΣ. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, όπως και την ντομάτα που τα ρίχνουμε όλα μαζί μέσα σε  μια λεκάνη. Στο μείγμα αυτό θα πρεσθέσουμε το αλάτι, το σκόρδο και το μπούκοβο, θα τα ανακατέψουμε όλα μαζί και η μαρινάδα είναι έτοιμη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ. Στη συνέχεια παίρνουμε τις μπριζόλες τια αλατίζουμε, ρίχνουμε το μείγμα (μπαχαρικό) που
Οι πρώτες μπριζόλες μόλις βγήκαν από τα κάρβουνα
είναι ειδικό για ψητά και το ρίχνουμε πάνω στις μπριζόλες αφού προηγουμένως το έχουμε ανακατέψει με λίγο μπούκοβο (μη το φοβηθείτε). Μετά από αυτό ρίχνουμε μέσα στο ταψί λίγο από τη μαρινάδα και πάνω σ' αυτή τοποθετούμε τις μπριζόλες. Πάνω από τις μπριζόλες ρίχνουμε όλη την μαρινάδα και τ' αφήνουμε για 24 ώρες. 

Όταν θα περάσει το 24ωρο βγάζουμε το ταψί με τις μπριζόλες σκεπασμένες με τη μαρινάδα, την οποία βγάζουμε όλη και τις τοποθετούμε πάνω στη φωτιά, είτε είναι στα κάρβουνα (είναι ο καλύτερος τρόπος), είτε σε φούρνο. Καλό είναι να ρίχνουμε κάπου - κάπου λίγο λαδολέμονο με ρίγανη.
Οι μπριζόλες συνοδεύονται συνήθως με πατάτες τηγανητές και τρώγονται ζεστές.   

                 ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου