Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΑΒΟΡΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ


Μία πάρα πολύ ωραία, αλλά και σχετικά εύκολη συνταγή που ήταν πάρα πολύ διαδεδομένη σε όλη τη Μεσσηνία από τα παλιά χρόνια, διότι με τη μέθοδο αυτή μπορούσαν να διατηρήσουν τα τηγανισμένα ψάρια για αρκετές ημέρες.
Σήμερα την ίδια συνταγή, αλλά για να μην είναι τόσο βαρύ φαγητό,
Ο Μπακαλιάρος λίγο πριν βγει από το τηγάνι
"πείραξα" λίγο τη συνταγή σε δύο σημαία και την έκανα να είναι λιγότερο τηγανησμένη, αλλά και έβαλα και πατάτες, αφού πρώτα τις μισοτηγάνησα.
Δείτε λοιπόν τη συνταγή και ετοιμάστε τη κι εσείς, σας την προτεινω είναι νοστιμότατη και τρώγεται πολύ ευχάριστα.  
ΥΛΙΚΑ : Για ένα κιλό ψάρι μπακαλιάρο, 1 ποτήρι ελαιόλαδο ΚΜαλαμάτας, 1/3 του ποτηριού ξύδι, 3 κουταλιές αλεύρι, 1 κούπα χυμό ντομάτας, 1/2  κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, 2 φύλλα δάφνη, 1 μικρό κλαράκι δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι σε κόκκους.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Καθαρίζουμε καλά τα ψάρια. Πετάμε τα κεφάλια αν είναι μεγάλα, τα κόβουμε ροδέλες και τ’ αλατίζουμε. Τα τηγανίζουμε πολύ καλά και τα αραδιάζουμε σε σκεύος με καπάκι. Στο λάδι του τηγανιού ρίχνουμε το σκόρδο με τη δάφνη, το πιπέρι και το δενδρολίβανο να
Το Σαβόρι στο πιάτο !
τσιγαριστούν ελαφρώς. Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας να ροδίσει λίγο και στη συνέχεια το ξύδι, τη ντομάτα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει λίγο, να δέσει και την περιχύνουμε στα τηγανισμένα ψάρια, έτσι που να τα σκεπάζει. Μ’ αυτόν τον τρόπο διατηρούνται για αρκετές ημέρες. Αλλά καλό είναι να τα φάτε ζεστά αχνιστά για να τα ευχαριστηθείτε περισσότερο αυτό το πιάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου