Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΚΕΜΠΑΠ


             TA AIPETIKA                                      
Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ – Ηλεκτρονικό Περιοδικό,  με τις Αιρετικές απόψεις, σκληρές αλήθειες και αρκετό  ΠΟΛΙΤΙΚο παρασκήνιο, ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ,  ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ και όχι μόνο,.                                                                          
Αυτό  το πιάτο είναι ένα ξεχωριστό πιάτο, ξεχωριστής νοστιμιάς. Όταν το έφτιαξα και μπήκε στο τραπέζι, τότε φάνηκε πόσο  καταπληκτικό φαγητό είναι. Μπορεί να έχει λίγη κούραση παραπάνω, αλλά η απόλαυσή του ήταν ονειρεμένη. Φάγαμε το νοστιμότερο φαγητό, ήταν Α-ΠΑΙ-ΧΤΟ ! ! !      
Δοκιμάστε το και εσείς, σας το προτείνουμε. 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΜΠΑΠ:                                    350γρ μοσχαρίσιος κιμάς,  350γρ αρνίσιος κιμάς,                             
100γρ ψωμί χωριάτικο στραγγισμένο καλά,   2 πιπεριές φλωρίνης              
1 κρεμμύδι μεγάλο,   2-3 σκελίδες σκόρδο,                                                

¼ κρασοπότηρου παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας,                          1 κοφτή κουτ.γλ. μπούκοβο,                                                                     
1 κουτ. γλ. Ρίγανη φρέσκια ,  1 κουτ. γλ. Κύμινο,                                         
½ κουτ. γλ. Πορτοκαλοπίπερο,  1 ½ κουτ. γλ. Αλάτι                                 
μισό κουταλάκι γλ, κανέλλα ,  ½ κουταλάκι γλ, κόλιανδρο τριμμένο,             
2 ασπράδια αυγού,   ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ                                                                                               
2 ντομάτες,  λίγο ελαιόλαδο Καλαμάτας ,                                              
αλάτι & πιπέρι,  1 ξυλάκι κανέλλα,                                                                  
1 κουτ. σούπας πελτέ                                                                            
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ
10 πίτες,                                                                                   
200γρ γιαούρτι,   3κουτ./σ λάδι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πολτοποιούμε στο multi τις πιπεριές και το σκόρδο μέχρι να γίνουν πολτός.                                                                                                    

Σε ένα λεκανάκι βάζουμε τον κιμά, τον πολτό και όλα τα υπόλοιπα υλικά.                                     
Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, τουλάχιστον για 10-15 λεπτά. 
Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου να σφίξει.                          
Όταν το βγάλουμε το ζυμώνουμε σε σχήμα μακρόστενο και το περνάμε σε καλαμάκια σουβλακιού.  Τα αλείφουμε πολύ καλά με λίγο ελαιόλαδο
Καλαμάτας για να μην κολλήσουν στη σχάρα. 
Έχουμε εν τω μεταξύ ανάψει τη γκριλιέρα να ζεσταθεί η σχάρα και τότε τοποθετούμε τα καλαμάκια κεμπάπ να ψηθούν καλά.                                                                                                             
Στο μεταξύ, έχουμε βάλει να γίνεται και η σάλτσα με τις ντομάτες και τον πελτέ και παίρνουμε μια πίτα τη βάζουμε στο πιάτο και τοποθετούμε επάνω το κεμπάπ, βγάζοντας το καλαμάκι.
Πάνω από το κεμπάπ θα βάλουμε το γιαούρτι και πάνω από το γιαούρτι θα ρίξουμε την κόκκινη σάλτσα.                                                                                   Αν θέλουμε, προαιρετικά, πάνω από τη σάλτσα, μπορούμε να ρίξουμε λίγη πάπρικα.                                                                                                            
Το κεμπάπ είναι έτοιμο                                                                                            Καλή σας απόλαυση  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου