Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

ΠΙΤΤΑ ΠΛΑΣΤΟΣ. ΕΛΑΤΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.

                                             SAOUTIS  INSURANCE                                          
                                    43 Χρόνια Ποιοτικής Ασφαλιστικής Προσφοράς                                         Συνεργαζόμαστε με 25 Ελληνικές και ξένες Ασφαλιστικές Εταιρείες, για να βρείτε την 
καλύτερη και φθηνότερη Ασφάλιση του ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ  σας.                                                             Αριστοδήμου 42, 24100 Καλαμάτα.  Τηλ. 2721 300 351, Κιν. 6977 172 942,                                                         e-mail :agsaouti@gmail.com, http://asfalisistinpraxi.blogspot.com
Η Ελάτη Τρικάλων έχει γίνει ένα ονομαστό Χειμερινό θέρετρο και
Η Ελάτη Τρικάλων
φημίζεται για το υψόμετρο του, τα ελατοδάση του, το χιόνι του και τα ωραία σαλέ του.
Ένα ακόμη στοιχείο που κάνει την παραμονή των επισκεπτών στην Ελάτη, πιο ελκυστική, είναι τα πεντανόστιμα παραδοσιακά φαγητά !
Ένα από αυτά σας παρουσιάζουμε σήμερα.
ΥΛΙΚΑ : 1kg από Σπανάκι & Μαρούλι, 2 Κρεμμύδια ξερά, 4 Κρεμμυδάκια
φρέσκα,  ½ kg τυρί Φέτα,  Καλαμποκάλευρο, Βιτάμ & Μαργαρίνη, ή ελαιόλαδο Καλαμάτας με την απίστευτη γεύση και το άρωμά του και τέλος Αλάτι όσο επιθυμεί ο καθένας. 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : *Πρέπει να σας προειδοποιήσουμε ότι ο πλαστός είναι μια πίτα που για να την φτιάξετε πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας! Έχετε από κοντά μια πετσετούλα και ξεκινήστε με όρεξη για χειροτεχνία. Είναι μια πάρα πολύ απλή πίτα που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη δεξιοτεχνία και γίνεται στο άψε σβήσε. Α! και είναι φυσικά πολύ νόστιμη.
Πριν ξεκινήσουμε αναμιγνύουμε το βιτάμ με τη μαργαρίνη σε μπωλ και σε ένα δεύτερο μεγάλο μπωλ βάζουμε νερό και ένα κουταλάκι αλάτι. Το ανακατεύουμε να διαλυθεί το αλάτι.
Πλένουμε τα χόρτα καλά και τα ψιλοκόβουμε. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη, ρίχνουμε μισό κουταλάκι αλάτι και τα τρίβουμε με τα χέρια ώστε να αλατιστούν καλά και να φύγει η έντονη γεύση χλωροφύλλης τους. Μέσα στα χόρτα ρίχνουμε δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τρίβουμε με το χέρι την φέτα. Ανακατεύουμε καλά. Το μίγμα των χόρτων είναι έτοιμο.
Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί, στρογγυλό κατά προτίμηση. Πιάνουμε με το ένα χέρι λίγο από το μίγμα βιτάμ και μαργαρίνης και αλείφουμε τον πάτο και τα τοιχώματα του ταψιού, χωρίς να το τσιγκουνευόμαστε. Σκουπιζόμαστε γιατί πρόκειται να πιάσουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε.
Βάζουμε στη χούφτα καλαμποκάλευρο και πασπαλίζουμε τον πάτο του ταψιού μέχρι να τον καλύψουμε καλά. Με το χέρι παίρνουμε νερό και ραντίζουμε το αλεύρι για να νοτιστεί. Από πάνω ρίχνουμε ομοιόμορφα σε όλο το ταψί μια στρώση από τα χόρτα.
Προσθέτουμε μέσα στο ταψί τέσσερα ποτήρια νερό. Καλό είναι να το ρίχνουμε κυκλικά.

             TA AIPETIKA                             
Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ  με τις Αιρετικές απόψεις, σκληρές αλήθειες και αρκετό πολιτικό, και όχι μόνο, παρασκήνιο.                                                                                                     
ΤΑ ΑΙΡΕΤΙΚΑ για  τα  ΠΟΛΙΤΙΚΑ δρώμενα, για τα ΑΘΛΗΤΙΚΑ, για τη  ΜΕΣΣΗΝΙΑ, την ΠΑΡΑΔΟΣΗ  και την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.           http://taairetika.blogspot.com
Πάνω από τα χόρτα ρίχνουμε άλλη μια στρώση καλαμποκάλευρο μέχρι να τα καλύψουμε καλά. Ραντίζουμε πάλι με το αλατισμένο νερό το καλαμποκάλευρο και από πάνω προσθέτουμε κομματάκια από το βιτάμ και την μαργαρίνη και μισό ποτήρι ελαιόλαδο Καλαμάας να πάει παντού.
Την βάζουμε στον φούρνο για μία ώρα και ένα τέταρτο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Έτοιμος ο πλαστός ! 
Και καλή σας Απόλαυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου