Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

ΣΑΒΟΡΟ


                                            TA AIPETIKA                                             
Το  e-Περιοδικό,  με τις Αιρετικές απόψεις, τις  σκληρές αλήθειες για το  ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ,  τα ΑΘΛΗΤΙΚΑ,  τα ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ,  την ΠΑΡΑΔΟΣΗ,          ένα «πιάτο» από ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ και αρκετές εκπλήξεις,                                                                                    
http://taairetika.blogspot.com

Μία σημαντική συνταγή με ψάρια που μέχρι τώρα δεν είχαμε δοκιμάσει,
μας έδωσε τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε πόσο φανταστικές είναι οι
Ελληνικές παραδοσιακές συνταγές.
Εσείς δεν έχετε παρά να δείτε τη συνταγή και στη συνέχεια να τη φτιάξετε και να την απολαύσετε. 

ΥΛΙΚΑ: 1 - 1 ½ κιλό ψάρια μαρίδες ή κουτσομούρες ή παλαμίδι ή χέλια,  
½ - 1 ποτήρι ελαιόλαδο Καλαμάτας,                                                
1 ποτήρι ξύδι,   1 κεφάλι σκόρδο,                                                  
1 ματσάκι δεντρολίβανο,  2-3 φύλλα Δάφνης,                                 
1-2 φλιτζάνια σταφίδα μαύρη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε και τα αλατίζουμε μέσα σε σουρωτήρι., Τα τηγανίζουμε κανονικά και τα τοποθετούμε σε πήλινο ταβά ή σε σκεύος πυρέξ ή εμαγιέ.,                                                                              Κατόπιν στο τηγάνι, αφού πετάξουμε το λάδι και το πλύνουμε, ρίχνουμε ελάχιστο νερό, τα ψιλοκομμένα σκόρδα και τα φυλλαράκια από το δεντρολίβανο.                                                                                        
Τα αφήνουμε να πάρουν λίγες βράσεις, μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε για λίγο και τα αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις ακόμη.                                                                          Με τη σάλτσα αυτή περιχύνουμε τα ψάρια ώστε να καλυφθούν.    
Όταν κρυώσει, μπορεί να φαγωθεί. Μ’ αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος τα ψάρια μπορούν να διατηρηθούν για πολύ καιρό.                                                       Είναι μια νοστιμιά που συνηθίζεται ακόμη στα ψαροχώρια και σε πολλές περιοχές της  Χώρας. 

Καλή σας απόλαυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου