Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ !


              TA AIPETIKA                                 
Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ – Ηλεκτρονικό Περιοδικό,  με τις Αιρετικές απόψεις, σκληρές αλήθειες και αρκετό  ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΡΑΣΚΗΝΙΟ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ,  ΑΘΛΗΤΙΚΑ,  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ και όχι  μόνο.    
Το Γαλακτομπούρεκο ήταν ανέκαθεν η μεγάλη μου συμπάθεια και πάνω απ’ όλα τα γλυκά . Έκανα 3-4  δομικές, μέχρι να πετύχουμε  όχι το ιδανικό, αλλά τουλάχιστον ένα γαλακτομπούρεκο αξιοπρεπές έτσι όπως το έφτιαχνε η μακαρίτισσα η μάνα μου.                                                                                
Αυτή τη φορά, η συνταγή πέτυχε ! Όχι μόνο πέτυχε, αλλά ήταν φανταστικό, το καλύτερο απ’ όσα είχα φτιάξει, και θα μπορούσα να φάω ολόκληρο το ταψί  ! !
Λαχταριστό και Μαμαδίστικο !
Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.
ΥΛΙΚΑ 1/2 κιλό φύλλο κρούστας                                                                                            Κρέμα:  1 φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι, 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, 
1 λίτρο φρέσκο πλήρες γάλα, 4 αβγά, 3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο,             
2 βανίλιες, Προαιρετικά μπόλικο ξύσμα πορτοκαλιού,                   
Λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων.                                  
Σιρόπι:  3 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη, 2 1/2 φλιτζάνια νερό, τη φλούδα ενός λεμονιού,  1 κουταλιά χυμός λεμόνι. 

                                    SAOUTIS   INSURANCE                                                  43 Χρόνια Ποιοτικής Ασφαλιστικής Προσφοράς                
Βρείτε τα Ποιοτικότερα και χαμηλότερα Ασφάλιστρα του ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ σας, ανάμεσα σε 25 Ασφαλιστικές που   εκπροσωπούμε.                                                            Με ένα δικό σας τηλεφώνημα στα 2721 300 351 και Κιν. 6977 172 942
 …και φτάσαμε !
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :                                                                                                                      *Κατ’ αρχήν σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τα αβγά,     τη ζάχαρη και τις βανίλιες.                                                                                                         *Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς την 
  κρέμα μέχρι να πήξει.   
 *Μόλις δούμε ότι η κρέμα πήξει, βγάζουμε από τη φωτιά και όπως καίει η  
  κρέμα, ρίχνουμε το βούτυρο.                                                                                              *Σε πολύ λίγο που θα λιώσει το βούτυρο μες στην κρέμα, την 
   ανακατεύουμε ώστε το βούτυρο να πάει παντού. 
 *Τότε προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού.                                                                
Ένα ταψί ...τρέλα !
*Καλό είναι να μην πήξει πολύ η κρέμα, αν όμως σας πήξει πολύ, την αραιώνουμε με λίγο ζεστό νεράκι.  
 *Την κρέμα την καλύπτουμε με μεμβράνη και όσο ασχολούμαστε με τα φύλλα, την ανακατεύουμε ανά διαστήματα για να μην πιάσει 
 κρούστα.                                                                
*Βουτυρώνουμε πολύ καλά τον πάτο και τα τοιχώματα του ταψιού.    *Στρώνουμε τα μισά φύλλα μας, πολύ καλά βουτυρωμένα ακόμη και στα 
  πλάγια των φύλλων.                                                                                               *Στρώνουμε επάνω στα φύλλα την κρέμα.                                                            *Καλύπτουμε πάνω με τα πλαϊνά των κάτω φύλλων.              
*Απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα ένα – ένα.                                                                                                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου