Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ: ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ


                                            TA AIPETIKA                                                          Το  e-Περιοδικό,  με τις Αιρετικές απόψεις, τις  σκληρές αλήθειες για το  ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ,  τα ΑΘΛΗΤΙΚΑ,  τα ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ,  την ΠΑΡΑΔΟΣΗ,  
ένα «πιάτο» από ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ και αρκετές εκπλήξεις,                                                                    http://taairetika.blogspot.com
Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τον καρκίνο του προστάτη.                  
Διαβάζοντας κάποιες στατιστικές, διαπίστωσα ότι οι επεμβάσεις για καρκίνο του προστάτη, παρουσιάζουν σημαντική αύξηση το 2015 σε σχέση με το 2014.      
Μπορούμε όμως να προλάβουμε την εμφάνιση αυτής της ασθένειας  ;              Ρωτώντας   και ψάχνοντας διαπίστωσα ότι πολλές τροφές μπορούν να προλάβουν την ασθένεια αυτή. 
Αντί κάποιας συνταγής σήμερα παρουσιάζουμε τις τροφές και τα βότανα  που μπορούν να απομακρύνουν το ενδεχόμενο να σας συναντήσει στην πορεία
Γάβρες
της ζωής σας ένα καρκινάκι του προστάτη.                                          
*Κατ’ αρχήν Επιλέξτε μια διατροφή χαμηλή σε λιπαρά.
*Αποφύγετε την ζάχαρη αλλά και τα χημικά γλυκαντικά.

*Τρώτε κυρίως φυτικής προέλευσης λίπος και αποφύγετε τα ζωικά λιπαρά. *Επιβεβλημένη επιλογή θεωρείται το ελαιόλαδο και το κολοκυθέλαιο (πλούσιο σε ψευδάργυρο). 
*Αυξήστε την ποσότητα των φρούτων και των λαχανικών που τρώτε
  καθημερινά.
*Τρώτε ψάρια πολύ περισσότερο από ότι κρέας και μάλιστα κόκκινο. Ω-3           Τα ω-3 λιπαρά είναι αντιοξειδωτικά και βρίσκονται στα λιπαρά ψάρια.
   Λιπαρά ψάρια είναι ο σολομός, η σαρδέλα, ο γαύρος, η τσιπούρα,
   η πέστροφα.
*Μειώστε την ποσότητα των γαλακτοκομικών προϊόντων που τρώτε
 καθημερινά.
*Πίνετε πράσινο τσάι.                                                                                              
 
Κολοκυθόσπορος
Άλλες τροφές που μπορούμε να εντάξουμε στης καθημερινή μας διατροφή είναι: 
Ντομάτα και λυκοπένιο. Το λυκοπένιο είναι ένα καροτενοειδές, που κατά κύριο λόγο βρίσκεται σε ντομάτες και σε φρούτα όπως το καρπούζι, το οποίο περιορίζει την οξειδωτική βλάβη σε κυτταρικά μακρομόρια.        
Κολοκυθόσπορος και κολοκυθέλαιο. Κυρίως λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ψευδάργυρο, ιχνοστοιχείο απαραίτητο στον  αδένα του προστάτη, βάλτε το κολοκυθέλαιο ωμό στην σαλάτα σας μαζί με το ελαιόλαδο ή πιείτε 2 κουταλάκα του γλυκού πρωί και βράδυ.                                                               
Τροφες πλούσιες σε ψευδάργυρο. Βάλτε στην διατροφή σας φύτρα και πίτουρο σταριού( προσθέστε τα στο πρωινό σας μούσλι) , βραζιλιάνικο φιστίκι, αρακά, φουντούκια, φιστίκια,   καρύδια.                                                 
Τροφές πλούσιες σε σελήνιο.φιστίκια βραζιλίας αλλά και γενικά οι ξηροί καρποί( με μέτρο γαιτί έχουν πολλά λιπαρά), συκώτι, θαλασσινά και οστρακοειδή, αντζούγιες, δημητριακά ολικής άλεσης.
Το σελήνιο με τη βιταμίνη Ε για την προστασία του συνόλου των κυττάρων. Ενώ το σελήνιο προστατεύει το εσωτερικό του κυττάρου, η βιταμίνη Ε προστατεύει την κυτταρική μεμβράνη. που μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο.      
Τσουκδίδα
Τσουκνίδα. η τσουκνίδα περιέχει λιγνάνες, που εμποδίζουν την δράση της τεστοστερόνης και κυρίως την μετατροπή της περίσσειας ποσότητας τεστοστερόνης σε DHT.Φτιάξτε και πιείτε αφέψημα από ρίζες τσουκνίδας. Μπορείτε να πάρετε έως και τρία φλιτζάνια την ημέρα. Η Τσουκνίδα προσφέρει 82% βελτίωση σε 8 εβδομάδες !   
καροτίνη, η πορτοκαλί χρωστική που απαντάται σε καρότα, γλυκοπατάτες, και πορτοκάλια, είναι η πιο σημαντική θρεπτική ουσία στην πρόληψη της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη.                                    
Η γύρη ανθέων,  είναι ένα προϊόν που συλλέγουν οι μέλισσες για να το τοποθετήσουν στην κυψέλη, είναι ένα αντιοξειδωτικό που χρησιμοποιείται ευρέως στην υπερπλασία του προστάτη. Πολλοί άνδρες ανταποκρίνονται καλά στη θεραπεία με γύρη μελισσών, αν και οι άνδρες με αλλεργία στη γύρη θα πρέπει να την αποφύγουν. 
Ο άγριος βασιλικός (Ocimum gratissimum) είναι πολύ καλό βότανο για την καταπολέμηση του καρκίνου του προστάτη. Το βότανο αυτό χρησιμοποιείται
Ντομάτα
παραδοσιακά για τη θεραπεία των παρασιτώσεων.
                                                   
Το μπρόκολο ενισχύει τη δράση σημαντικών ενζύμων που απομακρύνουν τις τοξίνες από το έντερο και το συκώτι κι έτσι εξουδετερώνουν τα καρκινογόνα χημικά που λαμβάνουμε από τη διατροφή μας.
Έχοντας την πεποίθηση  ότι θα συμβάλουμε στην καλή υγεία σας μέσω της διατροφής, δοκιμάστε τα !
Πηγή : https://fytro.wordpress.com/,  http://www.emedi.gr/
Πηγή : https://fytro.wordpress.com/,  http://www.emedi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου