Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ. Η ΠΙΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ !!!


Αυτή τη συνταγή μου την έδωσε μια παλιά φίλη και τότε δεν της είχα δώσει και τόση σημασία, κάποια Κυριακή πρωί όμως τη θυμήθηκα και είπα να τη φτιάξω. Όταν άρχισα να ψήνω στα κάρβουνα τις μπριζόλες, μου έσπασε η μύτη από τις εκπληκτικές μυρωδιές ! Όταν όμως οι μπριζόλες ψήθηκαν και έβαλα στο στόμα μου την πρώτη πηρουνιά, εκεί έπαθα την πλάκα μου από την απίστευτη νοστιμιά ! Αυτό δεν ήταν γεύση, ήταν θεϊκή γεύση, που δεν είχα φάει ποτέ μου.                                                                                   Από τότε όσες φορές την έφαγαν καλεσμένοι μου όλοι ζήταγαν τη συνταγή να την φτιάξουν. Κανείς μέχρι τώρα, απ’ όσους την έφαγαν δεν έχει πει ότι ήταν έστω ένα μέτριο φαγητό.                                                                Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα.              
ΥΛΙΚΑ
6 ή περισσότερες Μπριζόλες μοσχαρίσιες, μπόλικα κρεμμύδια ψιλοκομμένα,  μπόλικα σκόρδα ψιλοκομμένα, 1 ματσάκι φρέσκο μάραθο, 4-5 ντομάτες ψιλοκομμένες, αρκετό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μπαχάρι, 1 ψιλοκομμένη κόκκινη καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλη η νοστιμιά αυτού του φαγητού προκαλείται από την επιτυχία της μαρινάδας. Γι’ αυτό σε μία λεκάνη βάζουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά και βγάζουμε όλα τα υγρά που ενδεχομένως βγήκαν από την ντομάτα.  Ρίχνουμε το μισό μίγμα στο ταψί, από πάνω ρίχνουμε τις μπριζόλες και πάνω από τις μπριζόλες ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα τις μαρινάδας για 24 ώρες περίπου.
Τότε τινάζουμε όλη τη μαρινάδα από το κρέας και το βάζουμε στη φωτιά για ψήσιμο. (κατά προτίμηση στα κάρβουνα).

ΣΗΜ. Όλα τα υλικά τα βάζουμε στη ντομάτα διότι η ντομάτα έχει την ιδιότητα να κατεβάζει υγρά στο κρέας, επομένως κατεβάζει και όλα τα υπόλοιπα υλικά στο κρέας και παίρνουν τις γεύσεις τους.             Όποιοι θέλετε, μπορείτε να βάλετε και άλλα μπαχαρικά, θα γίνει ακόμη πιο νόστιμο το κρέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου