Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ΓΑΒΡΟΣ ΦΙΛΕΤΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Μια φανταστική συνταγή, την οποία  όταν έφαγα για πρώτη φορά, ήταν τόσο εντυπωσιακή, τόσο νόστιμη που δεν το πίστευα. Δοκιμάστε την και θα φάτε ένα γάβρο τελείως διαφορετικό από εκείνο που έχουμε συνηθίσει.

ΥΛΙΚΑ : 1 κιλό γάβρο, 3 ντομάτες, 3 κρεμμύδια μεγάλα, 2 σκελίδες σκόρδο, δυόσμο, μαϊντανό και ελαιόλαδο Καλαμάτας.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένουμε το γάβρο και παράλληλα κόβουμε το κεφάλι και μετά βγάζουμε τα εντόσθια του γάβρου. Μετά από αυτό βγάζουμε το κεντρικό κόκαλο του γάβρου (βγαίνει πολύ εύκολα)   για να το φιλετάρουμε. Βάζουμε το φιλεταρισμένο
Έτοιμος ο φιλεταρισμένος γάβρος !
γάβρο σε ένα μικρό ταψάκι  ή ένα πιάτο και στη συνέχεια κόβουμε τις ντομάτες ροδέλες και τις τοποθετούμε σε 3, 4, ή 5 σειρές, ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού.                  Πάνω στις ντομάτες βάζουμε το κρεμμύδι που και αυτό το κόβουμε σε ροδέλες και πάνω από τα κρεμμύδια θα τοποθετήσουμε το φιλεταρισμένο γάβρο. Αλατίστε το γάβρο, ρίξτε το μαϊντανό και το δυόσμο και λίγο ελαιόλαδο Καλαμάτας.                                                                                  ΣΗΜ. Μη ρίξετε καθόλου νερό γιατί η αλατισμένη ντομάτα δημιουργεί πολλά υγρά.                                                                                                      Στο πιάτο σας, όταν σερβιριστεί, ρίξτε λίγο ακόμη ωμό ελαιόλαδο, δίνει ένα διαφορετικό άρωμα. 


Καλή σας απόλαυση !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου