Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ


Μπορεί να μην είναι φαγητό, μπορεί να τη φας και να μη χορτάσεις, αλλά είναι ένα ορεκτικό που δίνει απίστευτη νοστιμιά στα φαγητά, αλλά και στις σαλάτες που τρώμε. Μιλάμε βέβαια για 
                             τη ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ
Μέχρι τώρα, ζήτημα είναι αν την είχα φάει 1-2 φορές, έξω σε μαγαζιά, αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν με ενθουσίασε και τόσο.
΄Ισως επειδή ήταν οι τυποποιημένες του εμπορίου, ίσως επειδή δεν την είχαν βάλει στο κατάλληλο φαγητό ή τη σαλάτα που έπρεπε, ή μπορεί και να μη την είχαν κάνει έτσι όπως έπρεπε. Ό|ταν κάνεις κάτι, όπου και αν το κάνεις ή ότι και να κάνεις, από φαγητό μέχρι και το επάγγελμά σου, αν δεν είσαι μερακλής σ' αυτό που κάνεις, τότε θα είναι αποτυχία !
Όταν εγώ αποφάσισα να κάνω λιαστή ντομάτα, δείτε τι έκανε και βγήκε κάτι το εκπληκτικό σε νοστιμιά. Πάμε λοιπόν βήμα - βήμα για να δούμε πως φτιάχνεται η πεντανόστιμη Λιαστή Ντομάτα.

ΥΛΙΚΑ ! Πρώτη ύλη είναι η Ιταλική Ντομάτα, στη συνέχεια μας χρειάζεται χοντρό αλάτι (σας προτείνω να πάρετε από μαγαζί βιολογικών, αλάτι χωρίς χημικά Μεσολογγίου).                               Σκόρδο, ελαιόλαδο Καλαμάτας, Ρήγανη, θυμάρι, ξύδι βαλσαμικό και ένα τούλι. 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ!
1. Κόβουμε στη μέση καθέτως τις Ιταλικές ντομάτες.
2. Τις βάζουμε σε μια σχάρα και την τοποθετούμε πάνω σε ένα
     ταψί. Πάνω στις κομμένες ντομάτες, ρίχνουμε το χοντρό
     αλάτι και από πάνω τις σκεπάζουμε με ένα τούλι για να    
     αποφύγετε διάφορα έντομα που μπορεί να κάτσουν επάνω.

3. Τις αφήνουμε περίπου 4 ημέρες να λιαστούν, ανάλογα πόσο
     καυτός είναι ο ήλιος (τώρα το Σεπτέμβρη που ο ήλιος δεν καίει
     τόσο, ίσως χρειαστεί να μείνουν 1 με 2 μέρες παραπάνω. Πρέπει      όμως να προσέξετε, αν μια ημέρα έχει συνεφιά και αυξημένη
     υγρασία μπορεί να σας  μουχλιάσουν).

4.  Όταν θα περάσουν οι ανάλογες ημέρες και ο ήλιος τις έχει
     μαράνει, (δεν πρέπει να τις αφήσετε να τις κάψει ο ήλιος),      
     τις βγάζετε και τινάζετε το χοντρό αλάτι που έχετε ρίξει πάνω
     στις ντομάτες. 

5.  Παίρνετε ένα βαζάκι και βάζετε το ελαιόλαδο Καλαμάτας, τα
     κομμάτια της, λιαστής, πλέον ντομάτας, το σκόρδο που έχετε
     κόψει σε μικρά κομμάτια, τη ρήγανη, το θυμάρι και το
     βαλσαμικό ξύδι,  αν έχετε και κάπαρι καλό είναι
     να μπει και αυτή. 

6.  Αφού όλο αυτό το μίγμα το ανακατέψετε καλά, το αφήνετε      
     1-2 ημέρες και το πιο νόστιμο ορεκτικό είναι έτοιμο.


                            ΚΑΛΉ  ΣΑΣ  ΑΠΟΛΑΥΣΗ
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου