Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

ΚΟΤΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΑΙΚΗ

Φανταστική κοτοτυρόπιτα, που πρέπει να τη δοκιμάσετε.
Είναι μια γεύση διαφορετική, αλλά τόσο νόστιμη, που μετάνιωσα, που δεν έκανα δύο ταψιά.

ΥΛΙΚΑ : ½ Κιλό στήθος κοτ1 πιπεριά πράσινη, μια κίτρινη και μια κόκκινη Φλωρίνης,
250 γρ. φέτα, 250 γρ. κασέρι ή και άλλα τυριά.
Αλάτι, πιπέρι

1 αυγό, 
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ : 5-6 Φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπλε), 1 φλ. τσαγ.             Παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας
 ¾ φλ. μαργαρίνη,
1 κ.γ. αλάτι ψιλό
1 κ.σ. ξύδι,
2 φλ.σ. νερό χλιαρό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Κατ’ αρχήν βάζουμε το στήθος του κοτόπουλου μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό για να το βράσουμε.   
Παράλληλα κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια και τα βάζομε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις βράσει και το κοτόπουλο, το αφήνομε να κρυώσει και μετά το κόβουμε σε ψιλά κομματάκια.                Σε μικρά κυβάκια κόβουμε και τα τυριά και όλα τα άλλα υλικά τα ρίχνουμε όλα μαζί στο μπολ και τα ζυμώνουμε .
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟΥ ΦΥΛΟΥ : Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι πλην της μαργαρίνης και ρίχνουμε λίγο – λίγο το χλιαρό νερό. Όταν το ζυμώσουμε και δεν κολλάει το ζυμάρι στα χέρια μας, τότε το φύλο είναι έτοιμο. Πριν το βγάλουμε να το ανοίξουμε καλό είναι να το αφήσουμε να «ξεκουραστεί» για μισή ώρα. Το ζυμάρι χρειάζεται πολύ καλό ζύμωμα, σωστό θα ήταν να συνεχίσουμε να το ζυμώνουμε για περίπου 15΄ της ώρας, μέχρι να νιώσουμε ότι είναι μαλακό.

Το μείγμα της γέμισης είναι έτοιμο. Το ζυμάρι το ανοίγουμε και με τη μαργαρίνη τρίβουμε τον πάτο του  ταψιού και βάζουμε ο ένα φύλο που έχουμε ανοίξει.  Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο ταψί  και από πάνω βάζουμε το άλλο φύλλο, το οποίο αλείφουμε με τη μαργαρίνη. Όσοι θέλουν το φύλο πιο τραγανό ας το ραντίσουν με λίγο νερό.
Τέλος,  το χαράζουμε και το βάζουμε στο φούρνο.
Όταν βγάλουμε το ταψί σε μια ώρα περίπου (ανάλογα με το φούρνο), το φαγητό μας είναι έτοιμο και ….

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ! ! !  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου