Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

ΠΛΗΡΕΣ ΓΕΥΜΑ Η ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΑΣ !

Μια ομελέτα για να έχει επιτυχία δεν πρέπει να σπάσεις δύο αυγά, να τα χτυπήσεις και να τα ρίξεις σε ένα  τηγάνι.                                          
Εμείς για γρήγορα είπαμε να κάνουμε μια ομελέτα με πολλά νέα, από τα συνηθισμένα υλικά, τα οποία συνέθεσαν ένα πλήρες φαγητό.
Δείτε λοιπόν μια ομελέτα, που σίγουρα πολλοί θα έχετε κάνει.
ΥΛΙΚΑ :         Δύο αυγά, 4 πατάτες,
                      ½ πιπεριά πράσινη, ½ πιπεριά κίρινη,                                        ½ πιπεριά Φλωρίνης,
                      3 μανιτάρια (όποια θέλετε),
                      1 κολοκύθι, 1 μελιτζάνα   
                       (κομμένα σε ροδέλες),
                      Λίγο τυρί φέτα,  ½ φλ. τσ. Γάλα,
                      Τυρί τριμμένο (μανούρα Σίφνου).
                      Αλάτι και πιπέρι. 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:  Κατ’ αρχήν κόβουμε τις πατάτες, τη μελιτζάνα και το κολοκύθι (σε ροδέλες) και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι να τηγανιστούν.
Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
Κόβουμε τη φέτα σε μικρά κομματάκια, τα μανιτάρια επίσης σε φέτες, όπως επίσης και τα τρία είδη της πιπεριάς. Τα αφήνουμε σε ένα πιατάκι και στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά.
Αφού χτυπηθούν τα αυγά, ρίχνουμε μέσα το γάλα και τα κομματάκια της φέτας και τα ξαναχτυπάμε.
Στο τηγάνι που τηγανίσαμε πατάτες, κολοκύθια και μελιτζάνες, τα ξαναρίχνουμε μέσα και παράλληλα ρίχνουμε και το αλατάκι.           
Τα αφήνουμε να τηγανιστούν, από τη μία μεριά και μετά γυρνάμε το μείγμα της ομελέτας και από την άλλη μεριά.
Μόλις τηγανιστεί και από αυτήν την πλευρά, τότε βγάζουμε την ομελέτα μας από το τηγάνι και την τοποθετούμε μέσα σε ένα πιάτο.
Τέλος, ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη "Μανούρα Σ'ιφνου".
Άλλη νοστιμιά ! ! ! 
ΣΗΜ. Την ομελέτα τη συνοδεύσαμε με μια χωριάτικη σαλάτα, αλλά η ντομάτα ήταν η ποικιλία «χοντροκατσαρή» από τη δική μας παραγωγή χωρίς λιπάσματα κλπ Το ίδιο και τα αγγουράκια και αυτά από το λαχανόκηπο του μπαλκονιού μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου