Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

ΛΑΒΡΑΚΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Ένα καθαρά καλοκαιρινό φαγητό, πρωτότυπο, αλλά πάνω απ’ όλα νόστιμο.  Φιλεταρισμένο λαβράκι. Όλη η ομορφιά είναι όταν  φιλετάρεις
το ψάρι, αν ο γνωρίζεις πάει καλά, αν όμως όχι, τότε χρειάζεται προσοχή με το μαχαίρι.                                                                        Ελάτε όμως να απολαύσουμε παρέα αυτό το υπέροχο φαγητό ! 
ΥΛΙΚΑ
  1 Λαβράκι Μεγάλο,                                                                               1 Ντομάτα                                                                                              1 Κουτ.Σούπ Σχοινόπρασο,                    
  1 Κων. θυμάρι φρέσκο.                                                                          ½ Κουτ.Σουπ. άνηθο Ψιλοκομμένο,        
Ξύσμα ½ λεμόνι &  Ξύσμα από ½ Λάϊμ,            ½ Φινόκιο,                                                        Ελαιόλαδο Καλαμάτας,                                Αλάτι και Λεμονοπίπερο.    
                          
   ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:                                                                       Χυμό από 1 λεμόνι,                                                                               ½ Κ.Σ. άνηθο ψιλοκομμένο,                                                                  ½ κ.σ. μαϊντανό  ψιλοκομμένο,                                                               ½ κ.σ. καπνιστή  πάπρικα,                                                            Ελαιόλαδο Καλαμάτας,                                                                        Αλάτι και λεμονοπίπερο.                         
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ                                                                                  Ανοίγουμε το λαβράκι σε ένα μεγάλο φιλέτο, το απλώνουμε πάνω σε μία λαδόκολλα, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και την ψιλοκομμένη ντομάτα χωρίς το εσωτερικό της. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε το
σχοινόπρασο, αν δεν έχετε, τότε ψιλοκόψτε τα φύλα φρέσκου κρεμμυδιού, το θυμάρι και τον άνηθο. Ρίχνουμε από πάνω το ξύσμα λεμονιού, το ξύσμα λάιμ, το φινόκιο ψιλοκομμένο και το ελαιόλαδο Καλαμάτας.                                                                               Κλείνουμε το φιλέτο ψαριού σαν σάντουιτς, το τυλίγουμε με λαδόκολλα και αν θέλετε σε αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά.
Βάζουμε σε ένα μπολ το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, την καπνιστή πάπρικα και ανακατεύουμε καλά.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα το γεμιστό λαβράκι στη λαδόκολλα και σερβίρουμε.
Καλή σας απόλαυση ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου