Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

ΓΑΒΡΟΣ ΦΙΛΕΤΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

Όταν ένα φαγητό το κάνεις και αρέσει, και όταν  το κάνεις και σε άλλους επισκέπτες σου και ξετρελαίνονται, τότε το δημοσιοποιείς για να
ξετρελάνεις και άλλους.
Έτσι έκανα και εγώ σήμερα με το φλιταρισμένο γάβρο που ξετρέλανε και τους σημερινούς επισκέπτες μου.
Ας δούμε όμως πως και εσείς μπορείτε να κάνετε το ίδιο.
ΥΛΙΚΑ : 1 κιλό γάβρο φρέσκο,                                                                4-5 ντομάτες μεγάλες,                   4-5 κρεμμύδια μεγάλα,                                                                           3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη,                                                               ελαιόλαδο Καλαμάτας,                                                                           αλατάκι και λίγο μαϊντανό.      
ΕΚΤΕΛΕΣΗ  : Κατ’ αρχήν φιλετάρουμε τα ψάρια μας, βγάζοντας το κεντρικό κόκκαλο και τα εντόσθια τους (εκτός και αν αυτό σας το κάνει
ο ψαράς σας). 
Στη συνέχεια καθαρίζετε τα κρεμμύδια  και τα κόβετε σε ροδέλες.  Το ίδιο κάνομε και με τις ντομάτες, τις κόβουμε και αυτές σε ροδέλες.                                      
Η επόμενη ενέργεια μας είναι να βάλουμε τις
ροδέλες των κρεμμυδιών σε ένα ταψί. Πάνω από τα κρεμμύδια τοποθετούμε τις ντομάτες και πάνω από τις ντομάτες τοποθετούμε το φλιταρισμένο γάβρο.  
Αφού γίνει και αυτό τότε αλατίζομαι, ρίχνουμε τη ψιλοκομμένη ρίγανη, λίγο νερό και φυσικά το ελαιόλαδο. 
Τώρα είμαστε έτοιμοι  να βάλομε το ταψί στο φούρνο στούς 200ο περίπου ανάλογα με το φούρνο, για 30 περίπου λεπτά.                         Βγάλτε το ταψί και το υπέροχο φαγητό μας είναι έτοιμο.



   




Απολαύστε το   !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου