Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΣΥΚΩΤΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ

Ένα φαγητό που δεν είχα ξαναφάει και το οποίο ήταν τόσο νόστιμο που πραγματικά, ήταν από τα πιο νόστιμα φαγητά.                                                     
Το εκπληκτικής νοστιμιάς συκώτι με αγκινάρες
και πατάτες τηγανητές.
Σας παρουσιάζω λοιπόν τον τρόπο που θα το δοκιμάσετε και θα εκπλαγείτε και εσείς από τη νοστιμιά του. 
ΥΛΙΚΑ : 4 σχετικά λεπτές φέτες Μοσχαρίσιου συκωτιού,             
2 αγκινάρες κομμένες στα 4 μέρη η κάθε μια.                    
3 μέτριες πατάτες,                                                                     
1 κρεμμύδι φρέσκο και 1 ξερό,  
2 σκελίδες σκόρδο,                                                                          
½ ματσάκι μαϊντανό,                                                                                        
1 πράσο,                                                                                            
1-2 μανιτάρια,                                                                                         Ζωμό από δύο λεμόνια,          
Αλάτι και  λεμονοπίπερο.
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Κατ’ αρχήν πλένουμε καλά τα κομμάτια συκωτιού και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.                                                       Το αλατίζουμε ελαφρά και το αφήνουμε μέχρι να έρθει η ώρα του.     του.   Καθαρίζουμε τις πατάτες και βάζουμε ελαιόλαδο Καλαμάτας σε ένα τηγάνι και τις τηγανίζουμε. Παράλληλα με τις πατάτες τηγανίζουμε τα 8 κομμάτια από τις 2 αγκινάρες. 
Μόλις τηγανιστούν, ρίχνουμε το πράσο,  τα κρεμμύδια (φρέσκο και ξερό) και τις 2 σκελίδες σκόρδου, αφού αφαιρέσουμε τη φύτρα τους, να σατιριστούν ελαφρά.  
Στο ίδιο τηγάνι και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα κομμάτια του συκωτιού.     
Το σοτάρουμε και αυτό ελαφρά μέχρι να θωρακιστεί και από τις δύο πλευρές. Παράλληλα ρίχνουμε και το χυμό των 2 λεμονιών. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι και το λεμονοπίπερο (όσο θέλει ο καθένας) και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου.                                           Έτσι έχει δημιουργηθεί μια πάρα πολύ νόστιμη σάλτσα, ρίχνουμε μέσα και τις ήδη τηγανισμένες πατάτες.  
Αυτό το υπέροχο και πεντανόστιμο  φαγητό μας, είναι έτοιμο. Μένει η τελική «πινελιά». Το γαρνίρουμε με λεπτοκομμένο μαϊντανό και……….                          
Καλή σας απόλαυση ! ! !                                                                                                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου