Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

ΧΟΙΡΙΝΟ ΨΗΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

Αυτή είναι μια ακόμη Ελληνική Παραδοσιακή Συνταγή η οποία δείχνει ότι η παράδοση στη διατροφή των Ελλήνων, είναι ότι καλύτερο υπάρχει. Δεν είναι, άλλωστε τυχαίο που η Μεσογειακή διατροφή
αναδικνύεται ώς η καλύτερη διατροφή στην υγεία των Ελλήνων.
Ας δούμε με λεπτομέρειες σ' αυτήν τη εξαιρετικά νόστιμη συνταγή που όταν την έφαγα, ήταν κάτι το ιδιαίτερο, κάτι το εντυπωσιακό !                                                                                                  



ΥΛΙΚΑ
•    1200 γραμ. χοιρινό μπούτι ή σπάλα
•    2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•    2 - 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•    ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•    1 κρασοπότηρο κρασί
•    2 λεμόνια (το χυμό τους)
•    αλάτι &  λεμονοπίπερο
•    φρέσκια ρίγανη
•    ½ κουτ. γλυκού κορν φλάουρ ή αλεύρι
•    5 πατάτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες και τις τηγανίζουμε.                                                                   
Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρέας και το σοτάρουμε.
Όταν πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Μόλις γίνει διάφανο το κρεμμύδι, σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί, ρίχνουμε το αλάτι, το λεμονοπίπερο, τη ρίγανη και συμπληρώνουμε ζεστό νερό, όσο να σκεπάζει σχεδόν, το κρέας.
Αφήνουμε να σιγοβράσει για 45' - 50' περίπου, μέχρι να γίνει το κρέας (ελέγχοντας για νερό, κατά διαστήματα, φροντίζοντας στο τέλος να μείνει με ελάχιστο ζουμί).
Πέντε λεπτά πριν το τέλος, παίρνουμε λίγο απ᾿ το ζουμί,
το βάζουμε σ᾿ ένα φλυτζάνι, διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, μαζί με το χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να βράσει 4'- 5' ακόμη, ρίχνουμε τις πατάτες και σβήνουμε τη φωτιά.

Το αφήνουμε να μελώσει για 1' -  2' και το σερβίρουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου