Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

ΣΠΕΤΖΟΦΑΪ ΤΟ ΠΗΛΙΟΡΙΤΙΚΟ

Όταν πριν από πάρα πολλά χρόνια είχα πάει στην Τσαγκαράδα και στην Πορταριά, στο Πήλιο, αυτό που μου είχαν πει να φάω ήταν στο Σπετζοφάϊ, άγνωστο τότε σε μένα.
Με αυτό το φαγητό, ήταν αυτό που λένε, «θα σου μείνει αξέχαστο» ! Εμένα μου έμεινε πράγματι αξέχαστο, μέχρι σήμερα που σκέφτηκα να
το μαγειρέψω. Και το μαγείρεψα.
Μόνο που αυτή τη φορά δεν θα μου μείνει αξέχαστο, γιατί σήμερα έφαγα ένα από τα καλύτερα φαγητά που έχω φάει !                             Το Σπετζοφάϊ που έκανα ήταν Ε-ΚΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟ ! ! ! ! 
Αυτό το εκπληκτικό φαγητό λέω να το μοιραστώ μαζί σας                     και ΙΔΟΥ !

ΥΛΙΚΑ :  ½ κιλό χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες μήκους 1 εκατ.
5 πράσινες πιπεριές κέρατο.  
5 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης.                                           
600 γραμ ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες ή κονκασέ

1 φλιτζ του τσαγιού ελαιόλαδο.       
 1 κουταλιά πελτέ.                                                             
½ κ.γ. μπούκοβο ή 1 καυτερή πιπερίτσα.
Πορτοκαλοπίπερο,                                                                   Αλάτι θαλασσινό χοντρό.                                                         Αν θέλετε, μπορείτε να κόψετε ένα κρεμμύδι σε ροδέλες. 

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ :  Κατ’ αρχήν κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες.          Κόβουμε και τις πιπεριές κατά μήκος. 
 Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί και μετά ρίχνουμε τα  κομμάτια του λουκάνικου να σοταριστούν από όλες τις μεριές.
Αφού σοταριστούν βγάζουμε τα λουκάνικα και τα τοποθετούμε σε ένια πιάτο. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε όλες τις πιπεριές μέχρι να γυαλίσουν.  Μόλις γυαλίσουν ξαναρίχνουμε τα λουκάνικα πάλι στο τηγάνι και τα σβήνουμε με ένα ποτήρι κρασί ή αν έχετε με τσίπουρο. 
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες ή κονκασέ, τα ανακατεύουμε όλα και ρίχνουμε το αλάτι με το πορτοκαλοπίπερο και το μπούκοβο ή την καυτερή πιπεριά.
Τα αφήνουμε να βράσουν, τόσο μέχρι να πήξει η σάλτσα και το λουκάνικο να μη βγάζει υγρά.
Απολαύστε αυτό το υπέροχο φαγητό 
...... και ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΠΟΤΕ !
                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου