Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

ΜΑΝΙΑΤΙΚΗ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣΟΥΠΑ

Ένα εύγευστο φαγητό  που έτρωγαν οι παλιοί Μανιάτες και που ευχαρίστως τρώγεται και σήμερα είναι η Μπακαλιαρόσουπα.     Ένα φαγητό που στα δεδομένα παλαιότερων εποχών ήταν βάλσαμο !
Τέτοιες συνταγές, φέρνουμε στην επιφάνεια, τις μαγειρεύουμε και σας τις προτείνουμε. Έτσι σας μεταφέρομε νοερά σε άλλες δύσκολες, αλλά ευτυχισμένες εποχές, με αγνά υλικά της εύφορης Μεσσηνιακής Γης.  
ΥΛΙΚΑ : 4 μερίδες ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο, 8 μέτριες πατάτες κομμένες στα τέσσερα,  2 καρότα κομμένα ροδέλες, 4 μέτρια ξερά κρεμμύδια, 2/3 κλωνάρια σέλινο ή ρίγανη χλωρή κατά προτίμηση ή ξερή, ¼ της σούπας λάδι, 2-3 κόκκους πιπέρι, 1 μέτριο λεμόνι, 1 κουταλιά αλεύρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Βάζουμε σε κατσαρόλα τα λαχανικά και επάνω τους το
μπακαλιάρο. Ρίχνουμε νερό να τον σκεπάζει, αφήνουμε να πάρει βράση και αφού ξαφρίσουμε το φαγητό, προσθέτουμε το λάδι. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει και να μείνει με 3 κούπες νερό περίπου. Δένουμε το ζουμί με το αλεύρι και το λεμόνι. Δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε αλάτι, εκτός από αυτό που έχει ο μπακαλιάρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου