Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΜΟΣΧΑΡΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ.

ΥΛΙΚΑ : 1 κιλό μοσχάρι, 1 πράσο, 2 κρεμμύδια ξερά, 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο Καλαμάτας, 2-3 σκελίδες σκόρδο, 1 κιλό πατάτες,
αλάτι, πορτοκαλοπίπερο, 2 λεμόνια.                                                                                 ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Κόβουμε το μοσχάρι μας σε φέτες, βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο Καλαμάτας  και όταν κάψει  σωτάρουμε το κρέας. Δεν πρέπει να το τρυπήσουμε με το πιρούνι  γιατί δεν πρέπει χάσει τα υγρά του.                                                                   
Αφού σωταριστεί το βγάζουμε από την κατσαρόλα,  στο ίδιο ελαιόλαδο σωτάρουμε  και  το πράσο, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα μαζί,  ξαναρίχνουμε και πάλι το κρέας και προσθέτουμε χλιαρό νερό και  αφήνουμε το φαγητό να βράσει. Συγχρόνως ρίχνουμε 2-3 φλούδες λεμονιού.  Όταν το κρέας βράσει, ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών. 
Αν δούμε ότι η σάλτσα είναι αραιή, τότε ρίχνουμε λίγο κόρν φλάουερ, αφού το έχουμε ανακατέψει πρώτα σε ένα μπολάκι με το ζουμί του φαγητού.                                                                                              Αφού δέσει η σάλτσα μας στην κατσαρόλα, τότε μπορούμε να  
 σβήνουμε το φαγητό  και  να το κατεβάσουμε από τη φωτιά. 
Στο μεταξύ έχουμε βάλει στο τηγάνι να καεί το ελαιόλαδο Καλαμάτας και εκεί θα τηγανίσουμε τις πατάτες που τις έχουμε κόψει στρογγυλές (ροδέλες).                                 
Το φαγητό μας, τότε,  είναι έτοιμο και καλή σας απόλαυση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου