Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Να μια συνταγή, που  κάναμε και τελικά αποδείστηκε και χορταστική, αλλά και προτότυπη, αφού την ξεκινήσαμε να συνοδεύσει το κυρίως φαγητό και από μόνη της ήταν κυρίως φαγητό.
Έτοιμη η πατατοσαλάτα

Κατ' αρχήν είναι εύκολη και δεν χρειάζεται τίποτε το σπουδαίο. Αυτό αποδεικνύεται και από τα υλικά του.
ΥΛΙΚΑ : 4 - 5 Πατάτες, ανάλογα με τα άτομα που θα φάνε,            1 πιπεριά πράσινη, 1 πιπεριά Φλωρίνης κόκκινη και μια κίτρινη. 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, 1 ματσάκι μαϊντανό και 1 μάραθο. Ελαιόλαδο Καλαμάτας,  λίγο βαλσαμικό ξύδι λευκό, λίγο αλατάκι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Κόβουμε όλες τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια, στη συνέχεια κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα ξερά κρεμμύδια και κάνουμε το ίδιο και με τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Το ίδιο κάνουμε
Έτοιμη και σερβιρισμένη !
και με το μαϊντανό και το μάραθο που τα ψιλοκόβουμε. Εν τω μεταξύ έχουμε βάλει τις πατάτες με τη φλούδα σε μια κατσαρόλα να βράζουν και όταν βράσουν καλά, τότε τις βγάζουμε και τις ξεφλουδίζουμε. Στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε ένα μεγαλούτσικο μπωλ τα αλατίζουμε και τα ανακατεύουμε. Στο τέλος ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το λευκό βαλσαμικό ξύδι και η πατατοσαλάτα μας είναι έτοιμη.

Μπορούμε τη συνταγή να τη συνοδεύσουμε με λουκάνικα ή παϊδάκια ή ακόμη και σουβλάκια.

Καλή σας Απόλαυση !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου