Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Ένα φαγητό καλοκαιρινό, που είναι εύκολο για τον καθένα να γίνει και παράλληλα είναι και πολύ νόστιμο και θρεπτικό.                          
Το δοκιμάσαμε και μείναμε πολύ ευχαριστημένοι και σας το προτείνουμε. Άλλωστε εδώ σας προτείνουμε όσα από αυτά που δοκιμάζουμε και είμαστε ευχαριστημένοι.
Μόλις βγήκε από το φούρνο

Δείτε λοιπόν τι χρειάζεται και πως το φτιάξαμε.               
ΥΛΙΚΑ : 2 – 3 μελιτζάνες ανάλογα με τα άτομα που θα φάνε,             
2-3 ντομάτες μέτριες, 1-2 κουταλιές πελτέ, 2 κρεμμύδια μεγάλα, ένα ματσάκι μαϊντανό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι & πιπέρι, τριμμένο σκληρό τυρί και λίγο ψιλοκομμένο καρότο.       
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες και αμέσως μετά τις βάζουμε μέσα σε νερό με αλάτι για να ξεπικρίσουν,  μετά κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμύδια, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τις ντομάτες, όπως επίσης και πολύ ψιλοκομμένο το καρότο που δίνει μια ιδιαίτερη γεύση.
Αφού τα έχουμε ετοιμάσει όλα,  τότε σοτάρουμε για λίγο τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Όταν θα σοταριστούν τις βάζουμε σε ένα ταψί και πάνω από τις μελιτζάνες θα τοποθετήσουμε τις ροδέλες των κρεμμυδιών. Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι λίγο νερό και το ψιλοκομμένο καρότο να βράσει λίγο για να μαλακώσει και όλα
αυτά τα βάζουμε σε ένα μπολ ρίχνουμε λίγο νερό να λιώσει ο πελτές, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ρίχνουμε πάνω από τις        μελιτζάνες.                                                                                          Τώρα είναι όλα έτοιμα και βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στους 180ο.  Πριν σερβίρουμε ρίχνουμε επάνω χοντροτριμμένο σκληρό τυρί. Εγώ έριξα το πεντανόστιμο τυρί της Σίφνου "Μανούρα".                  
Το φαγητό μας είναι έτοιμο να σερβιριστεί στο πιάτο. 

Καλή σας απόλαυση                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου