Σάββατο 4 Απριλίου 2015

ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ

Χθες στα χέρια του βρέθηκαν κάποιες ντομάτες και δεν ήθελα να τις φάω σαλάτα, γι’ αυτό σκέφθηκα να τους κάνω ντοματοκεφτέδες. Δεν είχα τους είχα ξανακάνει ποτέ μου και
Αλευρόνουμε τους ντοματοκεφτέδες
αρχικά ήμουν λίγο διστακτικός, ως προς το τελικό αποτέλεσμα.  Το αποτέλεσμα όμως ήταν πάρα πολύ θετικό, αφού το μόνο για το οποίο λυπήθηκα ήταν που δεν έκανα διπλάσια ποσότητα.       
Δείτε όμως με κάθε λεπτομέρεια πως θα κάνετε τους πετυχημένους και νοστιμότατους ντοματοκεφτέδες.     
ΥΛΙΚΑ :  5-6 ώριμες ξεφλουδισμένες Ντομάτες  κομμένες σε
Οι ντοματοκεφτέδες στο τηγάνι
κυβάκια, 150-200 γραμμάρια ψιλοκομμένη φέτα, 2 κρεμμύδι και 1 σκελ. Σκόρδο ψιλοκομμένα, 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό, 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο φρέσκο, 1 κλαράκι φρέσκια ρίγανη, αλεύρι Φαρίνα, αλατοπίπερο, ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο (αν το θέλετε) για τηγάνισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :  Αφού ξεφλουδίσουμε τις ντομάτες, πετάμε όλους τους σπόρους και χρησιμοποιούμε τη «σάρκα» της
Στο απορροφητικό χαρτί
ντομάτας, τις ψιλοκόβουμε σε μικρά κυβάκια, κατόπιν τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν για μισή ώρα, επειδή από μόνες τους δεν βγάζουν όλα τα υγρά τους, τις πιέζουμε (τις στύβουμε  με το χέρι) να βγάλουν τα υγρά τους. Μετά απ’ αυτό τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα άλλα υλικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Αφήνουμε το μείγμα να σφίξει για 10 λεπτά στο ψυγείο.       Βασική προϋπόθεση για να βγει ο κεφτές όσο πιο πολύ ώριμος πρέπει να στύψουμε όσο πιο καλά γίνεται τις ντομάτες, διαφορετικά τα υγρά θα βγουν στο τηγάνι και δεν θα μπορούν να τηγανιστούν. Επίσης το αλεύρι που ρίχνουμε να είναι τόσο όσο να μπορούμε να τους πλάσουμε,

Στο πιάτο έτοιμοι να τους απολαύσουμε !
να δέσει ο χυλός. Ο δυόσμος, η ρίγανη κλπ να υπερισχύουν σε μυρωδιά, για να αναδείξουν το τελικό αποτέλεσμα.
Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι να κάψει καλά και πλάθουμε το μείγμα να το κάνουμε πλακέ (σαν τα μπιφτέκια) τηγανίζουμε τους κεφτέδες μας.                                                                                      Όταν οι κεφτέδες τηγανίζονται, πρέπει να πάρουν ένα ξανθοκόκκινο χρώμα και τότε να τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ο μεζές είναι έτοιμος  και...                                                                                                

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ
                                                                                                                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου