Σάββατο 18 Απριλίου 2015

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Μια άλλη υπέροχη συνταγή είναι η γαρίδες σαγανάκι με ούζο και τυρί φέτα.
Την έφτιαξα και πραγματικά ήταν υπέροχη. Την ίδια ακριβώς
Έτοιμες οι γαρίδες μας
συνταγή μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και για γαριδομακαρονάδα. Δοκιμάστε τη και δεν θα βγείτε χαμένοι.

ΥΛΙΚΑ : 1/2 κιλό Γαρίδες, ντομάτα φρέσκια, ντοματοπολτό και πελτέ, μισό ματσάκι μάραθο, λίγο φινόκιο, κρεμμύδι, σκορδάκι, αγνό παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας και λίγο τυρί φέτα. 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Κατ' αρχήν καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος, και τις ρίχνουμε σε ένα μικρό μπολάκι, στη συνέχεια ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τις γαρίδες. 
Βγάζουμε τις γαρίδες και ρίχνουμε στο τηγάνι στο ίδιο ελειόλαδο τα σκορδοκρέμμυδα με το φινόκιο, να σοταριστούν και αυτά.           Στη συνέχεια ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον πολτό και τον πελτέ με λίγο νερό, το μάραθο, και τη φέτα σε μικρά κυβάκια.
Ελάτε, τρώμε ! Καλή σας απόλαυση !!
Τότε ξαναρίχνουμε τις γαρίδες μέσα στο τηγάνι,  τα αφήνουμε να πάρουν βράση και στο τέλος σβούνουμε με ένα ποτήρι του κρασιού ούζο. 

Φροντίζουμε οι γαρίδες, ανάλογα με το μέγεθός τους,  να μην μείνουν περισσότερο από 5 λεπτά, διότι μπορεί να σας λειώσουν και να μην φάτε τίποτε, παρά μόνο τη νοστιμιά τους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου