Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

ΦΙΛΕΤΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΓΑΒΡΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Χθες και πάλι πρωτοτύπησα !
Βρήκα στην αγορά, ένα γάβρο, κυριολεκτικά "ζωντανό" και αγόρασα 1 κιλό με 6 €. Επιστρέφοντας στο σπίτι μου σκεφτόμουν
Τοποθετούμε πρώτα τα λαχανικά στο ταψί
πως να τον κάνω. Τότε ήταν που στο μυαλό μου, μου ήλθε η ιδέα να φιλετέρω το γάβρο και να τον βάλω σε ένα ταψί πάνω σε διάφορα λαχανικά κυρίως σε φέτες ντομάτα; και κρεμμυδιού.

Τι έκανα λοιπόν ;
ΥΛΙΚΑ : 1 κιλό γάβρο, ντομάτες, κρεμμύδια, πράσο, φοινόκιο,  μάραθο, ελαιόλαδο Καλαμάτας, αλάτι και πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Κατ' αρχήν φιλετάρουμε το γάβρο.
Στη συνέχεια, κόβω 2-3 ντομάτες σε ροδέλες, τις οποίες βάζω σε ένα ταψί. Μετά κόβω τα κρεμμύδια επίσης σε ροδέλες τις οποίες τοποθετώ πάνω στις ντομάτες.
Πάνω από τα κρεμμύδια τοποθέτησα, πάλι σε ροδέλες, πράσο ή φοινόκιο.
Πάνω σ' αυτά τα λαχανικά τοποθέτησα το φιλεταρισμένο γάβρο.
Τοποθετήσαμε και το φιλεταρισμένο γάβρο

Μετά από αυτό, έριξα το αλατάκι, έβαλα και λίγη φρέσκια ρήγανη και μετά,   ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι τα ταψί, θα βάλουμε το γάβρο σε δύο ή και τρείς στρώσεις . Έτσι όταν θα τον τρώμε θα έχουμε μια γεύση χωρίς να νοιώθουμε εκείνη την γεύση που τη λέμε "ψαρίλα". 
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς
και δεν χρειάζεται πολύ ώρα ώστε αυτό το νόστιμο φαγάκι να ψηθεί.
Έτοιμο το φαγητό μας. Μόλις βγήκε από το φούρνο.
Πραγματικά ήταν πάρα πολύ νόστιμο και μου άφησε μια διαφορετική γεύση στο στόμα.
Επειδή είμαι βέβαιος ότι θα το δοκιμάστε, συνοδέψτε το μέ μια σαλάτα μαρούλι, που να έχει φρέσκο κρεμμυδάκι, ρόκα, και άνηθο ή μάραθο και φυσικά με ένα ωραίο κρασάκι. 
                                                           ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου