Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

ΚΑΣΟΠΙΤΑ Η ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ

Ένα απόγευμα μου ήλθε στο μυαλό μου μια ιδέα για να φτιάξω να φάω μια πίτα, αλλά δεν ήθελα να κάνω μια πίτα δύσκολη ή πολύπλοκη, ήθελα κάτι απλό. 
Τότε άνοιξα το ψυγείο μου και τα ράφια μου και έβγαζα ότι πίστευα ότι θα με διευκόλυνε να φτιάξω κάτι σαν πίτα. Που να ήξερα όμως ότι αυτό που πάω να φτιάξω, σύμφωνα με μια συνταγή που εκ των υστέρων είδα ήταν η περίφημη 
                          ΚΑΣΟΠΙΤΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
Η συνταγή που βρήκα, ήταν από το Αηδονοχώρι Ηπείρου
Το αποτέλεσμα είναι ότι έφτιαξα κάτι απλό, αλλά φανταστικό και πολύ νόστιμο. Είναι μια πίτα πάρα πολύ εύκολη και γρήγορη που
Μερικά από τα υλικά που χρειαζόμαστε
μπορέί ο καθένας να κάνει και να την ευχαριστηθεί.

Τη συστήνω απερίφραστα και δοκιμάστε την. Σίγουρα θα σας μεταφέρει στα Ζαγοροχώρια της Ηπείρου !
Δείτε λοιπόν τη συνταγή της πίτας.

ΥΛΙΚΑ 
2 κούπες Αλεύρι,  2 Αυγά, 1 κούπα Φέτα τριμμένη σε χοντρά κομμάτια, 1 κεσεδάκι Γιαούρτι, 250γρ. Βούτυρο Φρέσκο,1 ποτήρι Γάλα, ½ ποτήρι Ελαιόλαδο Καλαμάτας, Λίγο Αλάτι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ρίχνουμε σε βαθύ μπωλ το αλεύρι και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε. Σπάμε και προσθέτουμε 2 αυγά. Ακολουθεί το γάλα, το γιαούρτι και η μισή ποσότητα ελαιόλαδου Καλαμάτας. Χτυπάμε καλά, μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός.
Τοποθετούμε το ταψί πάνω στα μάτια της κουζίνας και το ζεσταίνουμε για να λειώσουμε επάνω του το μισό βούτυρο. Πρέπει να λειώσει καλά, για να σχηματιστεί η κρούστα πάνω
Μόλις βγήκε από το φούρνο
στην οποία θα απλώσουμε το χυλό. Έτσι μετά το ψήσιμο θα έχουμε και μία τραγανή βάση.
Περιχύνουμε, λοιπόν, το χυλό να πάει σε όλο το ταψί. Από πάνω βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κυβάκια και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.     Τέλος, επάνω στο χυλό ρίχνουμε μπόλικο τυρί φέτα κομμένη σε χοντρά κομμάτια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε την κασόπιτα για 30’ λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοψηθεί και να λειώσει το τυρί.

Καλή σας απόλαυση !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου