Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ

Αυτό το φαγάκι, το έκανα έτσι στην τύχη όπως μου ερχόταν και νόμιζα ότι είναι το σωστό. Στο τέλος μετά το σερβίρισμα του πιάτου όταν το έτρωγα, διαπίστωσα ότι βγήκε ένα πεντανόστιμο φαγητό που για το μόνο που λυπήθηκα ήταν ότι τελείωσε !
Το προτείνω να το φτιάξετε όπως το περιγράφω παρακάτω :
ΥΛΙΚΑ : 
1 κιλό καλαμαράκια, 400 γρ. χυμό ντομάτας, 1 κουταλι σούπας
Τα καλαμαράκια μας εν ώρα βρασμού
πελτέ, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 3 σκελίδες σκόρδο επίσης ψιλοκομμένα, 1/2 ματσάκι μαϊντανό, 2 φύλ. δάφνης, 1 ποτήρι κρασί κόκκινο, 1/2 φλ. ελαιόλαδο Καλαμών, αλάτι και πιπέρι ψιλοκομμένα. Όσοι το θέλετε πικάντικο, ρίξτε και μια καυτερή πιπερίτσα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμαράκια, χωρίζουμε το σώμα από το κεφάλι και τα πλοκάμια τα κρατάμε ολόκληρα.
Ανοίγουμε με το μαχαίρι το σώμα στη μέση κατά μήκος.
Σε μια κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι βαθύ, σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, μετά ρίχνουμε τα καλαμαράκια για 10 λεπτά περίπου για να σοταριστούν και αυτά και μέχρι να πιούν τα υγράτους που βγάζουν αρκετά.
Μετά τα σβήνουμε με κόκκινο κρασί, Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, τον πελτέ λιωμένο, το μαϊντανό, τις δάφνες και το φρασκοτριμμένο αλατοπίπερο. Αν έχουν πιεί τα υγρά τους τα καλαμάρια, τότε μπορούμε να ρίξουμε λίγο νερό.
Η παρέα ήθελε και στα κάρβουνα
Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράζει για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια και να δέσει η σάλτσα. 
Μόλις δείτε ότι η σάτσα δένει, σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές ή και μακαρονάκι κοφτό. 
Καλή σας απόλαυση με τη νηστήσιμη συνταγή που σας προτείνουμε.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου