Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

ΕΝΑ ΡΑΒΑΝΙ, "ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ"


Χθές ήθελα να φάω ένα γλυκό, ποιος όμως να βγει να πάει να πάρει αυτό το γλυκό.                                                                                     Τότε σκέφθηκα, ότι άλλο είναι να πάρεις ένα γλυκό και άλλο είναι να
Μόλις βγήκε από το φούρνο
φτιάξεις μόνος σου ένα ταψί ολόκληρο. Έτσι και εγώ αποφάσισα, για πρώτη φορά, να κάνω ένα ραβανί που είχα χρόνια να φάω.                 Φοβόμουν ότι αφού το κάνω για πρώτη φορά, μήπως και δεν μου πετύχει. Όμως οι φόβοι μου διαλύθηκαν όταν λίγο πριν το βγάλω από το φούρνο, το γλυκό είχε φουσκώσει και αυτό ήταν η πρώτη ένδειξη της επιτυχίας.     Αν το τολμήσετε, θα απολαύσετε εκτός από ένα υπέροχο γλυκό και ένα φανταστικό γλυκό.     
ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ, ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ !!!

ΥΛΙΚΑ : 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό, 1,5 κούπες αλεύρι, 4 αβγά, 1 κούπα ζάχαρη, 1 γιαούρτι μεγάλο (500γρ) κατά προτίμηση πρόβειο, 1 φακελάκι baking powder, 1 βανίλια, 1 κουταλάκι γλυκού σόδα.                                                  Για το σιρόπι: 6 κούπες νερό, 5,5 - 6 κούπες ζάχαρη, ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλει ο καθένας, 1 ξυλάκι κανέλας, ½ κουταλάκι στυμμένο λεμόνι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Κατ’ αρχήν Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί, διαστάσεων 30x40εκ, αλλά γίνεται και στο ταψί του φούρνου σας.                                                                                                      
Ετοιμο και σερβιρισμένο !
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους των αβγών. Ρίχνουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας σιγά - σιγά.                                                            Μέσα σε ένα μπωλ έχουμε βάλει το αλέυρι, το σιμιγδάλι, καθώς και το μπέικιν, τη σόδα και τη βανίλια, τα έχουμε ανακατέψει και τα ρίχνουμε εκεί με απαλές αναδευτικές κινήσεις.                                                                                   Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μία σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτουμε σιγά – σιγά στο παραπάνω μίγμα.                       Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω κάτω για 40 λεπτά.                                              
Αφού βγάλουμε το ρεβανί από το φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Πρέπει να είναι και το γλυκό ζεστό και το σιρόπι.                                                    Για το σιρόπι, βάζουμε τα υλικά σε μία κατσαρόλα, εκτός από το χυμό λεμονιού, και μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνω το λεμόνι και κλείνω το μάτι σε 5 λεπτά.                                                                  Περιχύνουμε σιγά σιγά το ζεστό σιρόπι στο ταψί με μία κουτάλα, γιατί αν το ρίξουμε από την κατσαρόλα μπορεί να "ξεκολλήσει" το πάνω μέρος του γλυκού.                                                                                                                       Καλή σας και γλυκιά Απόλαυση !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου