Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ 3 ΨΑΡΙΑ

Ένα φαγητό που είναι ιδιαίτερης νοστιμιάς αφού αυτή προκύπτει 
από το γενονός ότι ένα κοκκινόψαρο, ένα μπακαλιαράκι και ένα σκορπίδι. 
Ένα πιάτο με ψαρόσουπα
Ένα Σάββατο, λοιπόν που πήγα στην κεντρική αγορά της Καλαμάτας, στάθηκα στο φίλο μου τον ψαρά να δω τι ψάρια υπάρχουν και το μάτι μου έπεσε και στα τρία αυτά ψάρια.       Πρώτα  είδα ένα μεγαλούτσικο σκορπίδι, μετά είδα το κοκκινόψαρο και στο τέλος είδα το μπακαλιαράκι.     σκέφτηκα ότι αυτά και τα τρία θα έκαναν την καλύτερη σούπα και έτσι έγινε. Ας το δούμε.

YΛΙΚΑ. 1 Σκορπίδι, ένα μπακαλιαράκι, ένα κοκκινόψαρο, σέλινο, 3 καρότα, 3 μεγάλα κρεμμύδια, 2 πατάτες, 1 πράσο, ρύζι (προαιρετικά), λεμόνι, δύο κολοκυθάκια, ένα αυγό, λίγο ελαιόλαδο Καλαμών, αλάτι και πιπέρι. 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό, ρίχνουμε το αλάτι, όσο επιθυμούμε ο καθένας  και ρίχνουμε όλα τα χορταρικά να βράσουν. Όταν κοντεύουν να βράσουν, τότε βάζουμε τα 3 ψάρια σε ένα τριπυτό με χερούλια και τα αφήνουμε να βράσουν
Το μπώλ με τα ψάρια και τα χορταρικά
και αυτά μαζί με τα χορταρικά. Αυτό το κάνουμε για να αποφύγουμε τα κόκκαλα των ψαριών στη σούπα.                             Βγάζουμε τα χορταρικά και τα ψάρια και όσοι θα βάλουν και το ρύζι, το ρίχνουν εκείνη τη στιγμή.

Στο μεταξύ, χτυπάμε το αυγό ρίχνοντας λίγο - λίγο ζουμί από τη σούπα και λεμόνι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σούπα.
Η σούπα μας είναι έτοιμη να τη σερβιρεται.
Προσωπικά τρώω πρώτα τη σούπα και στη συνέχεια τα ψάριθα με τα χορταρικά και τα ψάρια, αφού ρίξω ελαιόλαδο, λεμ'ονι και ρίγανη μόνο όταν έχω φρέσκια ρίγανη.
Τέλος, στη σούπα ρίχνουμε κατά προτίμηση φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου