Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΜΑΣΤΕΛΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Στη μαγειρική αν δεν αυτοσχεδιάσεις δεν κάνεις τίποτε.   Σήμερα είπα να αυτοσχεδιάσω και να "πειράξω" λίγο την παραδοσιακή συνταγή της Σίφνου, το περιβόητο, το πεντανόστιμο, το εκπληκτικής νοστιμιάς ΜΑΣΤΕΛΟ !
Προσθήκη λεζάντας
Το Μαστέλο γίνεται με κατσίκι, εγώ όμως το έκανα με κοτόπουλο.
Το εγχείρημα αυτό, έπιασε ! Η συνταγή ήταν άλλο πράγμο, το πιο νόστιμο κοτόπουλο που έχω φάει ποτέ.
Ας δούμε βήμα - βήμα τη συνταγή, τα υλικά της και την εκτέλεση της.
ΥΛΙΚΑ : 1 Κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες, 1 κούπα του τσαγιού κρασί, αντί για μάραθο έβαλα σέλινο, ένα καρότο, λίγο πράσο και ρίγανη φρέσκια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πρέπει να ζητήσουμε από το χασάπη να μας
Έτοιμο στο πήλινο
κόψει σε μερίδες το κοτόπουλο, στη συνέχεια το πλένουμε καλά και το τοποθετούμε μέσα στην πήλινη γάστρα.                   Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στη γάστρα το κρασί και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά τα οποία ρίχνουμε πάνω στις μερίδες του κοτόπουλου.

Στο μεταξύ έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 200 βαθμούς, δεν βάζουμε το καπάκι, αντί για καπάκι βάζουμε από πάνω ένα αλουμινόχαρτο. Οι 200 βαθμοί θα παραμείνουν για μισή ώρα και στη συνέχεια θα τους μειώσουμε στους 80 βαθμούς. Όταν πλησιάζει να ψηθεί το κοτόπουλο, ρίχνουμε και λίγο χοντρό αλάτι, κατά προτίμηση
θαλασσινό. Δέκα με δεκα πέντε λεπτά πριν το βγάλουμε από το φούρνο, βγάζουμε και το αλουμινόχαρτο για να ξεροψηθεί λιγάκι.
Τέλος, το σερβίρουμε με πουρέ, ή ρύζι, ή πατάτες φούρνου, ή πατάτες τηγανητές.
Αν επιλέξετε πατάτες φούρνου, καλό είναι να βάλετε πατάτες μικρές στρογγυλές.

Όταν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, είναι σίγουρο ότι θα φάτε το πιο νόστιμο κοτόπουλο από όσα έχετε φάει μέχρι τώρα.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ !!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου