Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΜΟΣΧΑΡΙ ΒΡΑΣΜΕΝΟ ΣΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΞΥΔΙ !

Η σημερινή συνταγή μας έχει σαν κύριο
Μερικά από τα υλικά του φαγητού
υλικό το μοσχάρι. Μια συνταγή που γίνεται δίχως νερό. Βράζει μέσα στο κρασί και το βαλσαμικό ξύδι.
Ελάτε να το φτιάξουμε μαζί, βήμα προς βήμα.
ΥΛΙΚΑ : Μοσχαράκι χωρίς κόκκαλο, κρεμμύδια μπόλικα, πράσα, πιπεριές 3-4
Το μοσχάρι μόλις βγήκε από την κατσαρόλα
χρωμάτων, μανιτάρια, κρασί κόκκινο, 2 καρότα, 1 κουτ.γλ. πελτέ, βαλσάμικο ξύδι, ρίγανη, ελαιόλαδο Καλαμάτας, αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, 5 κόκκους μπαχάρι και όσοι θέλουν λίγο μπούκοβο ή
Οι τηγανητές πατάτες θα συνοδεύσουν
το μοσχαράκι
καυτερή πιπεριά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Σοτάρουμε το μοσχαράκι και όταν πάρει χρώμα, το βγάζουμε και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα πράσα, τις πιπεριές, τα καρότα και τα μανιτάρια. Όταν αρχίζουν να μαραίνονται ρίχνουμε πάλι το
Μια χωριάτικη σαλάτα, ότι πρέπει
κρέας, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τους κόκκους μπαχαριού και τη ρίγανη (φρέσκια ή ξερή). Στη συνέχεια ρίχνουμε το ελαιόλαδο Καλαμάτας και το μπούκοβο.                                           Η επόμενη κίνηση είναι να ρίξουμε το κρασί και το βαλσάμικο και το κρέας να βράσει με αυτά. Προσοχή δεν θα ρίξουμε καθόλου νερό και το αλάτι θα το ρίξουμε 5-
Έτοιμοοοοο, άντε καλή μας όρεξη !
10 λεπτά πριν βγάλουμε την κατσαρόλα για να μη σκληρύνει το κρέας.                                                    Αν το κρέας έχει βράσει, αλλά η σάλτσα είναι αραιή τότε μπορούμε να κόψουμε σε κυβάκια τυρί όπως πχ κεφαλοτύρι, γραβιέρα κλπ.

Καλή σας Απόλαυση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου