Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΙΛΝΤΙΡΙΤΣΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ.

                                                                                                                                                                                

             TA AIPETIKA                      
Εδώ θα διαβάζετε αυτά που λίγοι τολμούν να πουν. Αιρετικές απόψεις σκληρές αλήθειες και αρκετό πολιτικό παρασκήνιο.                                                                                                                                       Στα ΠΟΛΙΤΙΚΑ δρώμενα, στα ΑΘΛΗΤΙΚΑ, για τη  ΜΕΣΣΗΝΙΑ, την ΠΑΡΑΔΟΣΗ  και την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ  ΚΟΥΖΙΝΑ.                                                                        http://taairetika.blogspot.com
Συνεπείς στην Ελληνική Παραδοσιακή Κουζίνα, σήμερα παρουσιάζουμε ένα Παραδοσιακό φαγητό της Καβάλας Ποντιακής προέλευσης. Τα κιλτιρίτσια έχουν τη δική τους προσωπικότητα: το πλιγούρι αλλά και το μικρό τους σχήμα τους δίνει μια άλλη, πολύ φινετσάτη νοστιμιά.                                                                                                Όταν δεν θέλετε να τα συνοδεύσετε με ρύζι, κόψτε στην κατσαρόλα κομμάτια από λαχανικά, όπως κολοκύθι, πατάτα, καρότο και μαϊντανό κι έτσι θα έχετε έτοιμο το φαγητό με το συνοδευτικό του.
ΥΛΙΚΑ :  1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο, 1 φλιτζάνι πλιγούρι ψιλό, 4 κρεμμύδια, περασμένα από τον τρίφτη, ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1 ματσάκι μαϊντανό,
Κιλτιρίτσια έτοιμα σερβιρισμένα
ψιλοκομμένο και μαϊντανό για το σερβίρισμα,   

3 ντομάτες ώριμες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες, 2 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή,     
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη, αλάτι και πορτοκαλοπίπερο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Σε μια λεκάνη ζυμώνετε τον κιμά με το μισό κρεμμύδι, τη μισή πάπρικα, το πλιγούρι, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο, μαζί με ½ φλιτζάνι νερό.
Λαδώνετε τα χέρια σας για μεγαλύτερη ευκολία και πλάθετε μικρά κεφτεδάκια στο μέγεθος του καρυδιού.
Ζμώθηκαν, τα πλάσαμε, έτοιμα για
την κατσαρόλα.
Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα, σοτάρετε το υπόλοιπο κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και σβήνετε με τη ντομάτα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε την υπόλοιπη πάπρικα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι νερό.                                                                Τοποθετείτε στην κατσαρόλα τα κιλτιρίτσια, σκεπάζετε και μαγειρεύετε το φαγητό για 25 λεπτά. Τα σερβίρετε πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό. 
Tips
-Τα κιλτιρίτσια είναι πιο νόστιμα από τα γιουβαρλάκια και πανεύκολα. Παίρνουν επιπλέον γεύση αν αντικαταστήσετε το νερό με ένα φρέσκο ζωμό του ψυγείου.
-Ο φρέσκος βασιλικός στο σερβίρισμα τους πάει πολύ, το ίδιο και η ρίγανη.                                     

–Αν δεν έχετε πληγούρι, βάλτε τραχανά. 
- Συνοδεύονται από ρύζι.


                                  
 
SAOUTIS  INSURANCE         43 Χρόνια Ποιοτικής    Ασφαλιστικής Προσφοράς     Τηλ. 2721 300351,                Κιν. 6977 172 942               
 e-mail :agsaouti@gmail.com
                                                                                      
 Για την Εξ-ασφάλιση  της ΥΓΕΙΑΣ σας.                   
 Για την  ΚΑ
ΤΟΙΚΙΑ σας.                                        
 Για το  Α
ΥΤΟΚΙΝΗΤΟ   σας                                   
 Για τ
η μελλοντική ΣΥΝΤΑΞΗ  σας.                      
 
Για  τον ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΙΣΜΟ μας  Και  τις
 
ΕΜΠΕΙΡΕΙΕΣ μας                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου