Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΛΙΟΚΑΥΤΟΣ ΓΑΒΡΟΣ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ


                 SAOUTIS  INSURANCE                
                            
43 Χρόνια  Ποιοτικής  Ασφαλιστικής Προσφοράς                                   
     Για το Αυτοκίνητό σας, Για την Υγεία σας, την Κατοικία σας.                                                 Στην Καλαμάτα.  
      Τηλ. 2721 300 351, Κιν. 6977 172942,   e-mail: agsaouti@gmail.com                
      
URLhttp://asfalisistinpraxi.blogspot.com
           
Το καλοκαιράκι φαίνεται ότι μας εγκαταλείπει οριστικά. Το Σάββατο που μας πέρασε, ήταν η τελευταία λιακάδα. Αυτήν εκμεταλλεύτηκα και δημιούργησα ένα απίστευτο μεζέ που σίγουρα θα αξιοποιήσετε κι εσείς, όσοι είστε λάτρεις του καλού μεζέ, ελάτε μαζί μας να σας κάνουμε το τραπέζι !  
ΥΛΙΚΑ : 1 κιλό φρέσκο γάβρο,    έτοιμη  λιαστή ντομάτα, χοντρό αλάτι.    

ΕΚΕΛΕΣΗ: Φιλετάρουμε το γάβρο μας, τον πλένουμε καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο χοντρό αλάτι και τον αφήνουμε για 5-6 ώρες στον ήλιο.                                                                                                 Όταν «ψηθεί» στον ήλιο, τον βάζουμε σε μια σχάρα, είτε στα κάρβουνα, είτε σε ηλεκτρική ψησταριά (ασφαλώς είναι καλύτερα στα κάρβουνα) και τον ψήνουμε. Πρέπει όμως να μη ψηθεί πολύ και γίνει κόκαλο, πρέπει να μείνει λίγο ζουμερός. 
Βάζουμε το γάβρο σε ένα πιάτο μαζί με μερικές λιαστές ντομάτες, ρίχνουμε και λίγο λάδι Καλαμάτας της Κορωνέϊκης ποικιλίας, ίσως και λίγες μαύρες ελιές, επίσης Καλαμάτας.  Όταν αυτά συνοδεύονται με ουζάκι ή και τσιπουράκι, τότε τρώτε ένα από τους καλύτερους μεζέδες. 


Απολαύστε  τον                                                                                       Στην υγειά σας !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου