Κυριακή 10 Μαΐου 2015

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ


H συνταγή αυτή είναι μια παραδοσιακή που τη συνηθίζουν στην
To λεμονάτο μας βράζει στην κατσαρόλα
περιοχή Μετεώρων, Καλαμπάκας των Τρικάλων. 
Είναι πολύ νόστιμη συνταγή και την έφτιαξα σήμερα Κυριακή στο σπίτι μου.
ΥΛΙΚΑ : 1 κοτόπουλο περίπου 1, 5 κιλό, ελαιόλαδο Καλαμάτας, 1 μεγάλο κρεμμύδι,   3 σκελίδες σκόρδο, μπόλικη ρίγανη, μουστάρδα, 2-3 (ανάλογα πως το θέλετε) λεμόνια, λίγη πάπρικα γλυκιά και αλάτι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Σοτάρουμε σε ζεστό ελαιόλαδο Καλαμάτας, τα κομμάτια του κοτόπουλου.  Τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε σε μια πιατέλα, και ρίχνουμε τα σκορδοκρέμμυδα να σοταριστούν και αυτά και ξαναρίχνουμε πάλι τα κομμάτια του κοτόπουλου.                              
Το λεμονάτο στο ...πιάτο !
Στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών και τη ρίγανη, αφήνουμε για 5 λεπτά να βράσουν με το λεμόνι και μετά ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και τα υπόλοιπα υλικά.                                                                       Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να βράσει καλά το κοτόπουλο και το αφήνουμε να μείνει με τη σάλτσα του.                                 Μόλις τώρα ετοιμάσατε ένα τέλειο πιάτο λεμονάτου κοτόπουλου.  Συνοδέψτε το πατάτες τηγανητές ή και ρυζάκι πιλάφι.                             

Καλή σας απόλαυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου